Af Ritzau - 28/10-16 16:57; Opdateret: 28/10-16 18:21

Tony Blair øjner mulighed for ny Brexit-afstemningTony Blair øjner mulighed for ny Brexit-afstemning

Den tidligere premierminister opfordrer britiske EU-tilhængere til at mobilisere og organisere sig.

storybild

I en kronik i avisen New European opfordrer Tony Blair, her ved siden af tidligere premierminister David Cameron, de britiske EU-tilhængere til at mobilisere og organisere sig, skriver NTB. (Billede: Scanpix/Abir Sultan)

Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair ønsker at landet holder døren åben for en ny folkeafstemning om britisk medlemskab af EU.

I en kronik i avisen New European opfordrer Blair de britiske EU-tilhængere til at mobilisere og organisere sig, skriver AFP.

- Vi er rebeller nu, skriver den tidligere premierminister.

Han spår, at den britiske regering vil forhandle en aftale med EU, som enten ikke er værd at tilslutte sig, eller også vil den få så store konsekvenser, at briterne vil opfordre til en ny afstemning.

- Det må der være mulighed for, enten via parlamentet eller et valg. Eller måske en ny folkeafstemning, siger Tony Blair i et interview med BBC.

- Der er absolut ingen grund til, at vi lukker alle muligheder, siger han.

Tony Blair er overbevist om, at de britiske forhandlinger med EU vil blive vanskelige. Det var en katastrofe, da et flertal af de britiske vælgere i juni stemte for at forlade EU, mener han.

Nuværende premierminister Theresa May afviser via en talsmand, at der kan blive tale om endnu en folkeafstemning om Storbritanniens medlemskab af EU.

- Tony Blair har ret til at have de synspunkter, han vil, siger talsmanden.

- Men det vigtigste for premierministeren, efter at det britiske folk har talt, er at vi lytter, og vi vil forlade EU.

Tony Blair var premierminister fra 1997 til 2007.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx