Af Ritzau - 26/11-16 19:00; Opdateret: 26/11-16 19:57

Syriske styrker erobrer vigtigt område af AleppoSyriske styrker erobrer vigtigt område af Aleppo

Den syriske regeringshær har fravristet oprørere kontrollen over det største distrikt i den delte by Aleppo.

storybild

Krigen har skabt store ødelæggelser i Aleppo, der er delt mellem regeringsstyrker og oprørere. (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

Syriske regeringsstyrker har lørdag taget "den fulde kontrol" over distriktet Masaken Hanano fra oprørere i den delte by Aleppo.

Det rapporterer syrisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet AFP. Der er angiveligt tale om det største distrikt i den østlige del af Aleppo, hvor oprørsgrupper har styringen.

- De væbnede styrker generobrede fuld kontrol med Masaken Hanano efter at have fjernet terroristerne i området, lyder det fra tv-stationen.

Det statskontrollerede syriske nyhedsbureau, Sana, skriver, at regeringshæren også har erobret et område umiddelbart uden for distriktet. Her er styrker i gang med at rydde for miner og bomber.

Regeringsstyrkerne er rykket ind i distriktet ved hjælp af angreb fra både luften og jorden, skriver Reuters. På jorden er soldaterne rykket frem fra tre sider.

Erobringen er en del af en stor offensiv, der har været i gang i knap to uger. I den periode er 212 civile blevet dræbt ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Aleppo var Syriens største by med omkring to millioner indbyggere, inden der i 2011 udbrød borgerkrig i landet.

Byen har været delt i to siden 2012. Regeringsstyrker har siddet på kontrollen i den vestlige del, mens forskellige oprørsgrupper har kontrolleret den østlige del.

Det syriske regime forsøger nu at få hele byen på sine hænder. Ifølge FN er mindst 250.000 fanget i den østlige del, hvor der er stor mangel på basale fødevarer og medicin.

Skulle det lykkes Syriens regering at generobre hele Aleppo, vil det være en enorm sejr for landets omstridte præsident, Bashar al-Assad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx