09/09-13 19:48

Syrien ser positivt på russisk udleveringsforslagSyrien ser positivt på russisk udleveringsforslag

Det syriske styre tager godt imod russisk forslag om, at Syrien kan undgå angreb ved at udlevere kemiske våben

storybild

Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, tager godt i mod det russiske ønske om udlevering af kemiske våben. (Billede: Polfoto)

Syriens udenrigsminister byder russisk udspil om udlevering af kemiske våben velkomment.

Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, tager ifølge nyhedsbureauet AFP godt imod Ruslands opfordring til det syriske regime til at overgive kontrollen med landets kemiske våben til det internationale samfund, hvis det kan afværge en militær aktion.

LÆS OGSÅ: Rusland: Syrien bør aflevere kemiske våben

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger mandag - efter et møde med Walid al-Moualem - at Moskva opfordrer Syrien til at "lade våbnene kommer under international kontrol, hvorefter de skal tilintetgøres".

Og den idé var den syriske minister lydhør overfor.

- Jeg lyttede nøje til Sergej Lavrovs udtalelse, siger Walid al-Moualem til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass ifølge AFP.

- Og i forbindelse med det vil jeg gerne notere, at Syrien - baseret på det syriske lederskabs bekymring for nationale liv og landets sikkerhed - byder det russiske initiativ velkomment.

Sergej Lavrov siger, at en sådan plan kan bidrage til, at militære angreb, som overvejes af USA og dets allierede, bliver undgået.

LÆS OGSÅ: Assad advarer på amerikansk tv: I kan forvente alt

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, blev ved en pressekonference mandag spurgt, hvorvidt der var nogen måde, hvorpå den syriske præsident, Bashar al-Assad, kan undgå et militært angreb.

- Han må i så fald udlevere sine våben til det internationale samfund. Han må udlevere dem alle uden forsinkelser og tillade en fuldstændig kontrol af det. Men han er ikke ved at gøre det, og det kan ikke ske, svarede han.

De syriske oprørere, der håber på et internationalt angreb mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, advarer om, at den gode stemning mellem Rusland og Syrien er rent bedrag.

- Vi opfordrer til angreb, og vi advarer det internationale samfund om, at dette regime lyver, og at løgneren Vladimir Putin er regimets læremester. Putin er den største løgner, siger hærchefen for den Frie Syriske Hær, Selim Idriss, til al-Jazeera.

I USA er det planen, at Kongressen i denne uge mødes for at stemme om, hvorvidt USA bør angribe det syriske styre, der angiveligt har angrebet befolkningen med kemiske våben.

Angrebet fandt ifølge amerikanerne sted den 21. august i den østlige del af hovedstaden Damaskus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx