Af - 22/02-16 09:30

Disney-fans raser: Tegnefilmen Dumbo er ikke så uskyldig alligevelDisney-fans raser: Tegnefilmen Dumbo er ikke så uskyldig alligevel

Disneys fortælling om elefantungen Dumbos liv har sat en sand Twitter-storm i gang om beskyldninger om racisme, alkoholisme og vold, efter at tegnefilmen på ny blev vist på TV.

Bildstrecke im Grossformat »

Tolker man ud fra de efterfølgende Twitter-kommentarer, så var der mange forældre, der fik deres popcorn galt i halsen, da Channel 4 i England viste Disneys tegnefilm Dumbo. Mange af kommentarerne handler om, at tegnefilmen er langt mere racistisk, end de selv lige husker fra deres egen barndom.

Det skriver Metro.

Juhuuu: Netflix for Disney-elskere er på vej til Danmark
Juhuuu: Netflix for Disney-elskere er på vej til Danmark

Overgreb på hjælpeløse dyr, hallucinationer fra indtagelse af alkohol, masser af røg og racistiske stereotyper. Det var nogle af de ting, som seerne blev forargede over, da Dumbo rullede over skærmen - og altså fik dem til tasterne for at rase. Specielt én ting gjorde folk forargede.

- Jeg elsker Dumbo, men filmen er dateret med racistiske stereotyper - inklusiv én, der rent faktisk hedder Jim Crow, lyder én af kommentarerne.

TV: Nyt fra disse børnefavoritter efter 12 års pause
TV: Nyt fra disse børnefavoritter efter 12 års pause

Navnet Jim Crow, der bliver henvist til her, er også navnet på en samling love, der eksisterede fra slutningen af 1800-tallet til midten af 1900-tallet i USA. Lovene var til for at holde sorte og hvide adskilt i mange stater - primært i sydstaterne.

Her er nogle af de tweets folk lagde ud efter at Dumbo blev vist på TV:Wow, Dumbo er virkelig ikke blevet bedre med alderen.For en film, der handler om diskrimination mod folk, som er anderledes, så er Dumbo ret racistisk selv.Jeg elsker Dumbo, men filmen er dateret med racistiske stereotyper - inkluderende én, der rent faktisk hedder Jim Crow.

Døm selv:

GALLERI: Disse syv Disney-klassikere kommer i nye udgaver
GALLERI: Disse syv Disney-klassikere kommer i nye udgaver

Galleri: Fik du øje på de skjulte lumre Disney-scener?
Galleri: Fik du øje på de skjulte lumre Disney-scener?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx