Af Ritzau - 15/07-16 10:05

Blå lagener dækker lig på franske avisforsiderBlå lagener dækker lig på franske avisforsider

Angrebet i Nice fylder de franske forsider fredag. På forsiden af Le Parisien ligger de omkomne på stribe.

storybild

Fredagens franske aviser beskriver begivenhederne i Nice torsdag aften som "helvede", "massakre" og "terror". (Billede: Scanpix/Anne-christine Poujoulat)

Billeder af en hvid lastbil med skudhuller i forruden og adskillige døde mennesker liggende hen ad promenaden i Nice med blå lagener over sig.

Franske aviser forsøger fredag morgen at beskrive nattens begivenheder i Nice, og mange forsider bærer ord som "helvede", "massakre" og "terror".

La Dépêche du Midi skriver "blodbad på Promenade des Anglais" (den kendte promenade i Nice, red.), mens Paris Match beretter om "et apokalyptisk scenarie" og beskriver Nice som "en spøgelsesby", da angrebet var overstået.

På forsiden af Le Parisien er der et billede af promenaden i Nice, hvor adskillige døde mennesker ligger på jorden med blå lagener over sig, og på forsiden af La Figaro berettes der om "en ny grufuldhed".

Mareridtet begyndte omkring klokken 22.30 torsdag. Her pløjede en hvid lastbil direkte gennem menneskemængden, der var samlet på havnepromenaden for at se fyrværkeri i forbindelse med Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Vidner har fortalt til flere medier, at føreren af bilen kørte i zigzag - sandsynligvis for at han kunne ramme flest muligt.

Derudover affyrede han adskillige skud, før hans selv blev skudt og dræbt af politiet.

Fransk politi har identificeret føreren af lastbilen som en 31-årig fransk-tunesisk mand født i Tunesien.

Han var i forvejen kendt af politiet i forbindelse med blandt andet tyveri og vold, men han var ikke kendt af den franske efterretningstjeneste.

Det siger en politikilde tæt på efterforskningen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx