Af - 13/04-17 18:10; Opdateret: 13/04-17 19:14

Kevin så pige bag gardinet og følte, noget var galt: Det reddede hendes livKevin så pige bag gardinet og følte, noget var galt: Det reddede hendes liv

En amerikansk lastbilchauffør fik en grum mistanke, da han så en ung pige i en autocamper på en tankstation. Gudskelov for det.

Bildstrecke im Grossformat »

Da den amerikanske lastbilchauffør Kevin Kimmel en januarmorgen for lidt over to år siden kørte ind på en tankstation, havde han næppe forestillet sig, at han skulle redde et liv.

Besøget på denne tankstation i New Kent County i Virginia syntes umiddelbart heller ikke som noget særligt. Det var en stille morgen med få andre mennesker - men så var der noget, der fangede hans blik.

- Det, der stak ud, var en gammel autocamper med sorte gardiner. Den virkede ikke særlig familie-agtig, fortæller Kevin Kimmel til CNN.

Uber-chauffør redder 16-årig fra sexslave-helvede
Uber-chauffør redder 16-årig fra sexslave-helvede

Så han holdt øje med bilen. Efter noget tid dukkede en mand op og bankede på camperens dør, inden han steg ind. Autocamperen begyndte kort efter at rokke frem og tilbage, og der var det, at Kevin Kimmel så noget usædvanligt: ansigtet af en ung kvinde, der i et kort øjeblik tonede frem bag gardinet, inden det forsvandt igen.

Kimmel fik en grum mistanke og greb derfor straks sin telefon og ringede til det lokale politi. Og det var godt, han gjorde det. Kort efter dukkede patruljevogne op, og en betjente kom ud fra autocamperen med den unge kvinde, der ifølge lastbilchaufføren var i ‘virkelig slem forfatning’. Herefter fulgte flere betjente med en mand og en kvinde, der var lagt i håndjern.

Politi: Pædofile planlagde overgreb på endnu ufødt barn
Politi: Pædofile planlagde overgreb på endnu ufødt barn

Tortureret og misbrugt
Næste gang, Kevin Kimmel så den unge kvindes ansigt, var flere måneder senere - i nyhederne på tv. Det viste sig, at det var en 20-årig kvinde fra den amerikanske stat Iowa, som var blevet lokket væk fra sit hjem og kidnappet. Hun var efterfølgende blevet udsat for tortur og seksuelt misbrug, og hun var blevet tvunget til prostitution, kunne han forstå.

Kvinden og manden i håndjern var parret Laura Sorenson og Aldair Hodza, som blev idømt henholdsvis 40 og 42 års fængsel for deres forbrydelser. I retten kom det blandt andet frem, at de havde hamret søm igennem deres offers fødder og brændt hendes hud med metalgenstande. De havde desuden ‘solgt’ hende ud til fremmede mænd, der gennem onlineannoncer kom og voldtog hende på diverse rastepladser.

Voldtog datter 3.000 gange: Nu er der nye skræmmende oplysninger i Fritzl-sagen
Voldtog datter 3.000 gange: Nu er der nye skræmmende oplysninger i Fritzl-sagen

Var det ikke for Kevin Kimmels mistanke, var hun muligvis aldrig blevet reddet.

- Dette par kidnappede en ung kvinde, som stolede på dem. De bedøvede hende med stoffer, misbrugte hende fysisk og seksuelt, prostituerede hende og torturerede hende. Derfor vil de tilbringe størstedelen af deres resterende liv i fængsel, sagde statsanklager Dana J. Boente efterfølgende i en pressemeddelelse fra FBI.

‘En epidemi’
Sagen om den unge kvinde fra Iowa er ikke unik. Organisationen National Human Trafficking Hotline (NHTH), der hjælper andre i samme situation, beskriver denne form for menneskehandel som ‘en slags moderne slaveri’.

Voldtog sin 16-årige lesbiske datter for at vise, at ‘sex med mænd er bedst’
Voldtog sin 16-årige lesbiske datter for at vise, at ‘sex med mænd er bedst’

Ifølge NHTH er menneskehandel fundet sted i alle 50 stater i USA. Ofrene er oftest kvinder, men også børn af begge køn samt nogle mænd bliver udsat for det. Den amerikanske præsident, Donald Trump, omtalte for nylig fænomenet som ‘en epidemi’, som han vil kæmpe hårdt for at komme til livs.

- Det er et grusomt problem, som der ikke snakkes nok om. Folk ved ikke nok om dette problem, og det er noget, vi skal gøre noget ved, sagde han ifølge CNN.

En del af kampagnen er den føromtalte lastbilchauffør Kevin Kimmel. Han holder i dag foredrag landet over og informerer sine kollegaer om, hvordan de også kan blive opmærksomme på problemet.

- Menneskehandlere flytter rundt på mennesker hele tiden. De flytter sig ofte i mørket, men når de gør det, kommer de ind i vores verden. Og da vi kender faresignalerne bedre, kan vi fjerne en stor del af dette problem, hvis vi bare er lidt mere opmærksomme, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx