Af - 20/05-17 18:21

England: Plask vand på en  fodgænger med din bil og betal over 40.000 i bødeEngland: Plask vand på en fodgænger med din bil og betal over 40.000 i bøde

I England skal man tænke sig om, før man i sin bil plasker fodgængere til i forbifarten - det kan nemlig koste dyrt.

storybild

Man skal tænke sig om, før man racer gennem en vandpyt og sprøjter folk til, hvis man bor i Storbritannien - det kan nemlig koste en bøde på omkring 43.000 danske kroner.

Det skriver The Sun.

En engelsk trafiklov fra 1988 siger nemlig, at det er en forbrydelse at sprøjte vand på fodgængere, når man kører forbi dem.

Rystende mord på 16-årig: Forklædte det angiveligt som trafikulykke
Rystende mord på 16-årig: Forklædte det angiveligt som trafikulykke

Trafikloven siger, at det er forbudt at køre 'uden rimeligt hensyn til andre personer'. Dette gælder også 'kørsel gennem en vandpyt, der resulterer i, at fodgængere bliver sprøjtet til.

Bliver man taget i at køre 'uden rimeligt hensyn', hvilket altså også omfatter kørsel gennem en vandpyt, som sprøjter folk til, kan man modtage en bøde på 43.000 kroner.

8 kreative og VIRKELIG desperate fyre, der kun ude efter EN ting
8 kreative og VIRKELIG desperate fyre, der kun ude efter EN ting

Det er dog ikke sandsynligt, at man bliver idømt den helt store bøde. Mere normalt er det, at man slipper med en bøde på 100 pund, som svarer til cirka 850 kroner.

- Alle, der har været uheldige nok til at være blevet gennemblødt af en hensynsløs bilist, der har sprøjtet dem til ved at pløje gennem en vandpyt, vil helt sikkert velkomme en betragtelig finansiel straf til chaufføren, fortæller talsperson for de britiske trafikmyndigheder Pete Williams ifølge The Sun.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Dansk cykelrytter kørt ned under løb:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx