Af - 09/01-15 07:01; Opdateret: 09/01-15 10:19

Flere lande skærper rejsevejledningen til FrankrigFlere lande skærper rejsevejledningen til Frankrig

Storbritannien, Tyskland og Sverige har skærpet rejsevejledningen til Frankrig. Det danske udenrigsministerium har endnu ikke ændret rejsevejledningen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere lande skærper nu rejsevejledningen til Paris efter onsdagens angreb på ugemagasinet Charlie Hebdo. Det skriver check-in.dk.

Torsdag morgen opdaterede de britiske myndigheder rejsevejledningen til Frankrig, og de britiske statsborgere advares nu om at være påpasselige og følge råd og anvisninger fra de franske myndigheder. Det britiske udenrigsministerium gør det klart, at terrortruslen er høj, og at angreb fra terrorister kan finde sted alle mulige steder i landet.

Britisk MI5-chef advarer mod terrorangreb i Vesten
Britisk MI5-chef advarer mod terrorangreb i Vesten

I Frankrig er det nationale sikkerhedsvarslingssystem Vigipirate da også øget til det højeste trusselniveau i hele Paris.

Og også i Tyskland og Sverige er rejsevejledningen blevet skærpet. I Tyskland har man opdateret den med henvisning til, at der i Frankrig er øget kontrol og sikkerhedsforanstaltninger omkring rejser.

Terrormistænkt trænede med al-Qaeda i Yemen
Terrormistænkt trænede med al-Qaeda i Yemen

Der bliver tjekket ekstra på banegårde, og ved indgangen til turistattraktioner som museer kan der forekomme håndtaskekontrol. På mange banegårde kan man ikke længere opbevare sin baggage.

Sverige opdaterede deres rejsevejledning torsdag aften, og det svenske udenrigsministerium i Stockholm udtaler:

Charlie-hyldest deles på de sociale medier
Charlie-hyldest deles på de sociale medier

- Svenske statsborgere opfordres på baggrund af de seneste hændelser at være opmærksomme på offentlige steder, ved turistattraktioner og på pladser med store forsamlinger. Svenske statsborgere opfordres også til at følge instruktioner fra lokale myndigheder samt rapporteringer i medierne.

Det danske udenrigsministerium har endnu ikke foretaget en opdatering af rejsevejledningen til Frankrig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx