26/09-17 01:28

Tchads regering er forbavset over Trumps nye indrejseforbudTchads regering er forbavset over Trumps nye indrejseforbud

I Tchad undres regeringen over, at landets borgere forbydes indrejse i USA. Vi er en allieret, siger minister.

storybild

Ndjamena. Regeringen i Tchad er forbavset over den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at forbyde statsborgere fra det centralafrikanske land indrejse i USA.

Det udtaler Tchads informationsminister, Madeleine Alingue, i en erklæring mandag.

- Regeringen har med forbavselse erfaret USA's beslutning om at placere os på listen over lande, hvis statsborgere er udelukket fra at komme ind på amerikansk territorium, oplyser ministeren.

Hun understreger samtidig, at Tchad har været med til at hjælpe USA i krigen mod terror.

- Den amerikanske beslutning står i kontrast til Tchads indsats og forpligtelser i kampen mod terror på regionalt og globalt plan, siger hun.

Tchad, der har en overvejende muslimsk befolkning, har været en vigtig allieret med Vesten i bekæmpelse af islamistisk terror i Sahel-regionen.

Det centralafrikanske land bidrager samtidig med soldater til bekæmpelse af al-Qaeda-tilknyttede militante i Mali samt Boko Haram i Nigeria.

Søndag udstedte Donald Trump en ordre om at indføre delvist indrejseforbud for statsborgere fra Tchad, Iran, Libyen, Nordkorea, Syrien, Venezuela og Yemen.

Somalia er ikke på listen, men immigrantvisa herfra er ligeledes suspenderet.

Det sker med henvisning til "højrisikomiljøer", ligesom at præsidenten mener, at samarbejdet mellem disse lande og USA om at udveksle efterretninger er "utilstrækkeligt".

De nye regler erstatter et tidligere indrejseforbud, der udløb søndag efter 90 dage. Det omfattede også statsborgere fra Tchads naboland Sudan.

Regeringen i Tchad opfordrer Donald Trump til at genoverveje sin beslutning.

- Beslutningen underminerer på alvorligste vis Tchads omdømme og det gode forhold mellem de to lande - især samarbejdet om terrorbekæmpelse, udtaler informationsminister Madeleine Alingue.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx