Af - 09/09-15 12:45

Milliardær om hotel-ly til flygtninge: Vi dækker ALLE udgifterMilliardær om hotel-ly til flygtninge: Vi dækker ALLE udgifter

En norsk milliardær fortæller, at en aftale med landets udlændingedirektorat er i stand, og at aftalen ikke vil koste staten noget som helst.

Bildstrecke im Grossformat »

- Verden står over for måske en af de største humanitære katastrofer siden Anden Verdenskrig. Det er umuligt ikke at blive rørt.

Ordene kommer fra den norske milliardær Petter Stordalen, der er blevet kendt som den barmhjertige hotelkæde-ejer, der har lovet husly til nogle af de mange flygtninge, der i stigende antal bevæger sig op gennem Europa.

Over for Norges største avis, VG, fortæller han, at han har fået en aftale i stand med landets udlændingedirektorat om 5.000 hotelovernatinger.

Milliardær giver plads til flygtninge på sine hoteller
Milliardær giver plads til flygtninge på sine hoteller

- Når vi nu se, hvad der udspiller sig i Middelhavet, er det helt naturligt for os at hjælpe. Der er en løbende national indsats, og den skal vi selvfølgelig være en del af, siger Stordalen til VG.

Trods spekulationer om det modsatte understreger milliadæren, der ifølge Forbes er god for 10 milliarder danske kroner og er Norges syvende rigeste, at regningen udelukkende lander hos ham selv.

Migrationsmyndigheder i Malmø: Det har været en rolig nat
Migrationsmyndigheder i Malmø: Det har været en rolig nat

- Mad, indkvartering, personaleudgifter, ekstra personale - alle udgifter afholdes af os, siger han og fortsætter:

- Jeg kan love, at det ikke er muligt at tjene penge på dette. Det er os, der får regningen for alt. Nu er det bare et spørgsmål om, hvor store udgifter vi får. I øjeblikket har vi intet komplet overblik, siger han.

TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn
TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx