Af - 30/05-17 13:01

Derfor nægter Ben & Jerrys at sælge is med to ens kuglerDerfor nægter Ben & Jerrys at sælge is med to ens kugler

Som et led i en ny kampagne forbyder de australske isboder af mærket Ben & Jerry's nu, at kunderne kan købe to af de samme kugler. Og det er der en dybere mening med.

storybild

Bestiller du for eksempel en vaffel med to kugler 'Caramel Chew Chew' på en Ben & Jerry's isbar i Australien lige for tiden, så får du et høfligt nej

Hos Ben & Jerry's stande i Australien kan du ikke længere få to kugler chokolade, to kugler vanille eller to ens kugler i det hele taget, hvis du er på jagt efter en is i sommervarmen.

Og selvom det kan virke som en tosset strategi at nægte sine kunder den is, de ønsker, så handler det for Ben & Jerry's medmenneskelighed.

Thai-hustru skærer penis af mand med køkkenkniv: Han kan aldrig have sex igen
Thai-hustru skærer penis af mand med køkkenkniv: Han kan aldrig have sex igen

Forbuddet skal nemlig sætte fokus på australiernes ægteskabelige rettigheder - eller rette sagt manglen på samme. For ifølge australsk lov er ægteskab mellem to personer af samme køn ikke godkendt, ligesom det heller ikke er muligt for australske par at blive anerkendt som ægtefolk, selv hvis de er viet i et andet land, hvor vielser af homoseksuelle er en mulighed.

Og det er denne lov, som Ben & Jerry's nu kæmper for at få ændret ved at køre kampagne og samle underskrifter frem mod den 13. juni, hvor begge kamre i det australske parlament skal mødes.

'Vi forbyder enhver kærlighed for den samme smag i kampen for #ægteskabeligligestilling! Hjælp os ved at deltage underskriftsindsamlingen og få Australien i gang,' skriver firmaet til et opslag på Twitter.


Og det er ikke kun den australske afdeling af Ben & Jerry's, der går ind for ligestilling uanset køn og seksualitet. Også på den danske afdelings hjemmeside, har Ben & Jerry's taget stilling til emnet.

'Vi mener, at alle slags par, der holder af hinanden, skal have lov til at gifte sig! Ben & Jerry’s har et langt engagement bag sig inden for social retfærdighed, herunder homoseksuelles rettigheder. Dette engagement er baseret på vores virksomheds kerneværdier, som omfatter en dyb respekt for mennesker i og uden for vores virksomhed og en urokkelig tro på, at alle fortjener de fulde og samme borgerrettigheder,' skriver de.

Det bliver ikke bedre: Nu åbner verdens første Nutella-restaurant
Det bliver ikke bedre: Nu åbner verdens første Nutella-restaurant

Det er ikke første gang, at Ben & Jerry's bliver kendt for andet end deres is. De har i årevis også gjort sig bemærket som en socialt bevidst virksomhed.

Eksempelvis betaler virksomhedens amerikanske afdelinger deres ansatte langt over den amerikanske mindsteløn, ligesom alle kædens ingredienser i isene er Fairtradecertificerede (global organisation, der arbejder for bedre vilkår for små landmænd i udviklingslandene, red.).

Det kan blive dyrt at vinde en Facebook-konkurrence
Det kan blive dyrt at vinde en Facebook-konkurrence

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx