Af Ritzau - 23/12-16 00:08; Opdateret: 23/12-16 01:32

Australsk politi afværger række af juleangreb i MelbourneAustralsk politi afværger række af juleangreb i Melbourne

Flere personer er anholdt. De ville angiveligt angribe tætbefolkede steder i millionbyen med sprængstoffer.

storybild

De anholdte mistænkes for at ville slå til mod blandt andet Melbournes ikoniske togstation Flinders Street (billedet), Federation Square og St. Paul's Cathedral (arkivfoto). (Billede: Reuters/Reuters File Photo)

Australsk politi oplyser, at det har forpurret et koordineret terrorangreb i Melbourne, der tilsyneladende var planlagt til 1. juledag.

Syv personer er tidligt fredag morgen lokal tid blevet anholdt under flere razziaer i byen, herunder i Flemington, Meadow Heights og Dallas.

Det oplyser politichefen i delstaten Victoria, Graham Ashton, ifølge flere internationale medier.

To af de anholdte er løsladt igen, mens fem fortsat er i politiets varetægt. De bliver natten til fredag dansk tid afhørt af politiet.

Politichefen oplyser videre, at "truslen involverede brug af sprængstoffer og andre våben, herunder knive eller skydevåben".

De anholdte mistænkes for at ville slå til mod blandt andet Melbournes ikoniske togstation Flinders Street Station, Federation Square og St. Paul's Cathedral.

Alle stederne ligger i kort gåafstand fra Melbourne Cricket Ground, hvor op mod 100.000 mennesker forventes at overvære kampen mellem Australien og Pakistan 2. juledag.

- I løbet af de seneste to uger har vi efterforsket det, som vi mener er planlægningen af en terrorhandling, siger politichef Graham Ashton på et tv-transmitteret pressemøde.

- Vi har grund til at tro, at angrebet ville indebære brug af sprængstoffer, siger han videre.

- Ud fra det, vi har set, kunne et betydeligt antal mennesker være kommet til skade eller være blevet dræbt.

Ifølge politiet er fire af de fem personer, der er tilbageholdt, australskfødte med libanesisk baggrund, mens den femte er en egyptiskfødt australsk statsborger.

De anholdte er i alderen fra 20 til cirka 25 år.

- Det står klart, at de alle er selvradikaliserede, men er inspireret af Isis og propaganda fra Isis, siger Graham Ashton, som bruger en anden forkortelse for den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, udtaler, at en potentiel katastrofe er blevet afværget, og han roser politi og sikkerhedstjenester.

- Dette er et af de mest omfattende terrorangreb, der er blevet afværget i løbet af de sidste mange år, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge australsk politi er 12 terrorangreb i landet blevet afværget i løbet af de seneste to år. Imens er fire angreb blevet ført ud i livet i samme periode, herunder drabet på en politibetjent i Sydney sidste år.

Melbourne er efter Sydney Australiens næststørste by med godt 4,5 millioner indbyggere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nedtælling til Champions...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx