Af - 06/11-15 13:04; Opdateret: 06/11-15 13:30

24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget

Da Emilie var teenager, havde hun mørk stemme og kraftig hårvækst, som hun forsøgte at holde nede. Hun syntes, hun så mandig ud. Men som 20-årig tog hun en kold tyrker.

Bildstrecke im Grossformat »

'Som teenager reducerede jeg mig til et billede af, hvordan man skulle se ud. Jeg proportionerede min krop ind i et fotografi. Men det kunne jeg jo ikke, eftersom skønhedsidealet bogstavelig talt er smalt og designet for at være uopnåeligt, fortæller nu 24-årige Emilie Blichfeldt, der i 3,5 år har ladet sit hår på kroppen vokse.

For tre et halvt år siden tog 24-årige Emilie Blichfeldt beslutningen om, at hun ikke længere ville barbere sig. Et valg hun traf, fordi hun ville ændre på hendes negative syn på sig selv.

- I teenageårerne havde jeg det meget svært med min krop. Jeg havde kraftige hår på benene og en mørk stemme, så jeg følte mig meget mandig. Jeg begyndte at barbere mig allerede i en alder af 11 år, siger norske Emilie Blichfeldt til metroxpress.

Jeg skammede mig så meget, når jeg så mig selv i spejlet. Skam, som delvist var knyttet til mine hår.

Emilie Blichfeldt fortæller, at hun nærmest gik i panik, bare hun så, at hårene var ved at gro ud igen. Men barberingen hjalp ikke, for i en stor del af sit liv bevægede hun sig ikke ud i offentligheden med bare ben, fordi hun syntes, hendes ben var grimme.

Emilie Blichfeldt var bange for, at hendes stræben efter at ligne kvinderne i magasinerne ville gribe om sig.

Men så læste hun om kvinder, der var holdt op med at barbere sig for at acceptere deres egen krop. Derfor tog Emilie Blichfeldt, dengang hun var 20 år, en kold tyrker.

- Hvis jeg skulle acceptere mig selv, som jeg er skabt, var det forkert, at jeg reducerede mig selv ved at barbere mine hår væk. Jeg ville acceptere HELE mig. Jeg trampede på mig selv, når jeg barberede mig, siger Emilie Blichfeldt til metroxpress.

Emilie Blichfeldt var spændt på reaktionen fra den første fyr, hun var sammen med, efter hun stoppede med at barbere sig. 'Du er en rigtig kvinde', reagerede han med, da Emilie Blichfeldt spurgte ham ind til sin hårvækst.

I dag -3,5 år efter - har Emilie ingen komplekser .

- Jeg har det super godt med mig selv. Absolut. Det har fungeret for mig at lade hårene gro. Det er helt vildt at tænke på. Jeg har fået at vide af andre kvinder, at de bliver inspireret af mig, siger hun.

I sommers var det første gang i sit voksne liv, at hun gik udenfor i shorts uden at have strømpebukser på indenunder.

Folk kigger lidt ekstra, når de opdager hendes hår, men det generer ikke Emilie Blichfeldt.

Jeg er glad for, at nogen tør at kigge. Nogen tør være nysgerrige. Det er værre, hvis nogen ser væk. Jeg vil gerne have, at folk får kigget så meget, at det til sidst ikke bliver ”nyt” at se en kvinde med sine naturlige hår.
Det siger hun.

Hendes ”mål” er, at det engang bliver socialt accepteret, at kvinder lader deres hår gro, så kvinder kan "vælge selv".

- Mange folk har aldrig før set kvinder med deres helt naturlige hårvækst, så hvordan kan de bedømme, om de kan lide det eller ej?, spørger Emilie Blichfeldt.

LÆS OGSÅ: Yasmin barberer sig ikke: - Jeg føler mig MEGET sexet

LÆS OGSÅ: TV: Sådan kommer du til at barbere dig i fremtiden

LÆS OGSÅ: Se videoen: Krøllerne er væk - Her er Christophers nye 90'er frisure

LÆS OGSÅ: TV: Hårbørsten alle piger har ventet på eksisterer nu

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Nedtur for 'AC' & co: Manchester...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Birgitte Hjort om kampen for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx