Af Ritzau - 22/09-16 08:30

Facebook-stifter vil udrydde sygdomme med stor donationFacebook-stifter vil udrydde sygdomme med stor donation

Mark Zuckerberg og hans kone vil med en milliardstor donation bidrage til at helbrede alle verdens sygdomme.

storybild

Mark Zuckerberg og Priscilla Chan har et mål om at helbrede alle sygdomme, eller i det mindste sørge for at dødelige sygdomme fremover kan helbredes. Parret håber at kunne opnå deres mål inden for dette århundrede. (Billede: Reuters/Beck Diefenbach)

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og hans kone vil over de næste ti år donere 3 milliarder dollar til at bekæmpe alle sygdomme. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Donationen svarer til næsten 20 milliarder danske kroner.

Mark Zuckerberg annoncerede donationen på et pressemøde i San Francisco onsdag.

- Det er et stort mål, sagde Zuckerberg.

- Men vi har brugt det sidste år på at tale med eksperter, der mener, at det er muligt, siger han.

Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan, fik deres datter Max i slutningen af sidste år. Kort efter lovede de at donere 99 procent af deres Facebook kapitalinteresser eller omkring 45 milliarder dollar til "fremme menneskelig potentiale og fremme ligestilling."

På pressemødet sagde Zuckerberg, at målet er at helbrede alle sygdomme, eller i det mindste sørge for at dødelige sygdomme fremover kan helbredes. Parret håber at kunne opnå deres mål inden for dette århundrede.

Priscilla Chan, som til pressemødet havde svært ved at holde tårerne tilbage, sagde, at hvis alle sygdomme kan kureres inden for deres datters levetid, vil det ikke betyde, at børn aldrig bliver syge. Men det vil ske sjældnere, og sygdommene vil være mindre alvorlige.

Til at begynde med vil parret investere 600 millioner dollar i et institut, hvor videnskabsfolk og forskere skal arbejde på at opbygge værktøjer, der vil give bedre mulighed for at studere og forstå sygdomme.

Ved pressemødet deltog også Microsoft-milliardæren Bill Gates, som også har gjort det til sit mål at forbedre sundheden i verden.

Han roser Zuckerberg-parret for at påtage sig udfordringen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de vil gøre fremskridt, sagde Bill Gates.

- Mark og Priscilla, de inspirerer en ny generation af filantroper, der vil udrette fantastisk ting, sagde han.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx