Af - 01/07-16 16:42

Hun må ikke længere bruge Facebook - på grund af hendes navnHun må ikke længere bruge Facebook - på grund af hendes navn

En kvinde er blevet fjernet af Facebook, fordi de ikke bryder sig om hendes navn.

storybild

Facebook mener ikke, denne kvinde har et passende navn. (Billede: Privatfoto)

En ung britisk kvinde har fået slettet sin Facebook-profil af Facebook selv, fordi man ikke mente, at hendes navn var passende.

Det er imidlertid ikke fordi, hun kalder sig selv ‘Fuck’, ‘Cunt’ eller noget i den dur - hun er såmænd bare blevet døbt Isis.

27-årige Isis Thomas fra Bristol i England opdagede tidligere på ugen, at hun ikke længere kunne tilgå det sociale medie.

Islamisk Stat presser dansk slikproducent til navneskifte
Islamisk Stat presser dansk slikproducent til navneskifte

- Jeg prøvede bare at indtaste mit password, og da jeg gjorde det poppede en boks op og bad mig om at ændre mit navn, fortæller Isis til lokalmediet Bristol Post.

- De (Facebook, red.) sendte mig en besked om, at Isis ikke er tilladt - det er modstridende med deres politik. De bad mig om at sende et bevis på min identitet, og det gjorde jeg. Det var i mandags, og jeg har ikke kunnet komme på siden, supplerer hun.

Kvinden her kan ikke købe flybilletter på grund af sit navn
Kvinden her kan ikke købe flybilletter på grund af sit navn

Isis Thomas fortæller, at hun er blevet navngivet efter den egyptiske gudinde af samme navn. I de første 25 år af hendes 27-årige liv har folk omkring hende blot påpeget, at hun har et usædvanligt men smukt navn.

Det ændrede sig imidlertid, da en vis gruppe syriske terrorister ved navn Islamisk Stat - eller bare Isis - begyndte at røre på sig.

Nutella nægter at give personligt glas til 5-årige Isis
Nutella nægter at give personligt glas til 5-årige Isis

- Tingene har helt klart ændret sig for mig og mit navn. Jeg havde et arbejde på en lægeklinik, hvor jeg plejede at have et navneskilt på. Mange folk kommenterede det og prøvede at joke med det eller fortælle mig, at det var uheldigt, siger Isis og tilføjer:

- Det frustrerer mig, at folk stadig bruger ‘Isis’ - specielt når de i aviserne skriver ‘Isis’ i stedet for i det mindste at bruge versaler - altså ‘ISIS’ - når nu det er en forkortelse.

Isis: Dansk isproducent vil skifte navn
Isis: Dansk isproducent vil skifte navn

- Men jeg har ingen planer om at ændre mit navn. Jeg elsker det. Jeg vil bare gerne have Facebook til at indse, at det er mit rigtige navn.

Isis Thomas er ikke den eneste, der er havnet i denne suppedas. En anden kvinde ved navn Isis startede på et tidspunkt en Twitter-kampagne mod Facebook, fordi de tre gange bad hende om at sende sit ID til dem, før de endelig gav hende lov til at bruge sit navn igen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx