Af Ritzau - 09/04-17 13:20; Opdateret: 09/04-17 14:21

Svensk politi anholder endnu en mistænkt for angrebSvensk politi anholder endnu en mistænkt for angreb

Den svenske anklagemyndighed bekræfter, at endnu en person er anholdt i forbindelse med angrebet i Stockholm.

storybild

Fredag ramte en lastbil adskillige mennesker i det centrale Stockholm. Søndag morgen har politiet anholdt endnu en mistænkt i forbindelse med angrebet, som har kostet fire mennesker livet. (Billede: Scanpix/Jonathan Nackstrand)

Yderligere en person er blevet anholdt - mistænkt for at være indblandet i det dødelige lastbilangreb i Stockholm i fredags.

Det bekræfter den svenske anklagemyndighed i en pressemeddelelse. Myndigheden oplyser, at personen blev anholdt søndag morgen.

Dermed er to personer nu anholdt i forbindelse med angrebet.

Flere aviser skrev allerede tidligere søndag, at endnu en mistænkt var anholdt. Anholdelsen skulle være sket kl. 08.45.

Kilder i retssystemet bekræftede efterfølgende ifølge nyhedsbureauet Reuters, at yderligere en person var anholdt i sagen.

- Politiet har anholdt en person, og vi har beskikket en forsvarer, sagde Helga Hullmann, som er dommer ved Stockholms byret.

Ved et pressemøde søndag eftermiddag oplyste svensk politi, at mistanken mod en anholdt usbeker er blevet bestyrket i løbet af weekenden.

Usbekeren stod til at blive udvist af landet og har udvist sympati med ekstremistiske voldelige grupper som Islamisk Stat.

Der er ikke offentliggjort nogen oplysninger om den person, som blev anholdt søndag. Det er heller ikke klart, hvilken tilknytning vedkommende skulle have til den 39-årige usbekiske mand, der blev anholdt natten til lørdag.

Den 39-årige anmodede i 2014 om permanent opholdstilladelse i Sverige. I juni 2016 fik han afslag på ansøgningen, og det blev besluttet, at han skulle udvises.

- I december 2016 fik han at vide, at han havde fire uger til at forlade landet, oplyste politiet på pressemødet

- Og i februar blev sagen overdraget til politiet, som skulle sørge for, at han forlod landet, da han var gået under jorden, siger politiets talsmænd.

Politiet har indtil nu talt med omkring 500 personer i forbindelse med angrebet i Stockholm. Syv personer er blevet hentet ind til afhøringer.

Fire mistede livet ved lastbilangrebet, mens 15 blev såret.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump så 'usikker' Oprah på tv: Håner...
bt.dk
10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Bankfolk deler dramatisk foto efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx