Af Ritzau - 11/08-16 02:06

Berygtet seriemorder i USA er dømt til døden for ti drabBerygtet seriemorder i USA er dømt til døden for ti drab

En jurys beslutning om at give dødsdom til "The Grim Sleeper" er onsdag blevet godkendt af en dommer.

storybild

Lonnie Franklin i retssalen i Los Angeles onsdag efter at have fået sin dødsdom. Han er dømt for at stå bag ti kvinders drab samt et drabsforsøg. (Billede: Scanpix/Al Seib)

Den tidligere skraldemand Lonnie Franklin er onsdag blevet dømt til døden for i tre årtier at have levet et makabert dobbeltliv, der har kostet mindst ti kvinder livet.

Den 63-årige mand har ved en domstol i Los Angeles fået en dødsdom for drab på ni kvinder og en teenagepige. Drabene er begået fra 1985 til 2007.

- Det, du har gjort, kan ikke retfærdiggøres over for hverken Gud eller landets love, siger dommer Kathleen Kennedy ifølge avisen The Guardian.

- Du skal lide døden, siger hun videre efter at have læst ofrenes navne op ét efter ét.

Retssagen mod Lonnie Franklin, der som seriemorder har fået tilnavnet "The Grim Sleeper" på grund af en tilsyneladende dvaleperiode på 13 år, har strakt sig over flere måneder.

I maj kendte en jury ham skyldig, og det blev fulgt op af en dødsdom fra juryens side i juni. Det er denne kendelse, der onsdag er blevet formaliseret af en dommer.

Dermed er det sidste punktum i sagen om en af de mest opsigtsvækkende seriemordere i USA's historie formelt blevet sat.

Selv om Franklin "kun" er dømt for ti drab, mener efterforskere, at mindst 25 kvinder er blevet dræbt af ham. Politiet mener videre, at "The Grim Sleeper" heller ikke holdt en 13 år lang pause.

De yderligere sager er dog ikke kommet for retten, da politiet ikke ville trække sagen i langdrag.

Foruden drab er den 63-årige også dømt for et drabsforsøg på en kvinde, som mirakuløst overlevede at blive skudt, voldtaget og skubbet ud af en bil i 1988.

Ofrene var primært prostituerede og stofmisbrugere, som blev skudt eller kvalt. De fleste af drabene skete i en fattig bydel i Los Angeles, og ligene blev fundet i baggårde eller skraldespande i området.

Lonnie Franklin blev anholdt i 2010 fældet af dna-beviser. Han har hele tiden nægtet sig skyldig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx