Af - 16/01-15 10:17; Opdateret: 16/01-15 11:35

USA åbner X-files: Her er der spottet UFOer i DanmarkUSA åbner X-files: Her er der spottet UFOer i Danmark

Nyt arkiv fra amerikansk militær fortæller, at herhjemme har især Jylland været velbesøgt af UFO’er.

storybild

I 1957 blev dette billede taget ved Holloman Air Force Base, USA, men den angivelige UFO er sjovt nok aldrig blevet fundet. (Billede: Polfoto)

Der har været UFO’er over Danmark. Sådan lyder det i hvert fald i flere rapporter, som den amerikanske regering nu har offentliggjort.

Er du også overbevist om, at Mulder og Scully havde fat i noget af det rigtige, så ligger der nu en sand guldgrube på internettet. Det skriver Daily Mail.

Er det en alien? Mystisk 'skikkelse' spottet på månen
Er det en alien? Mystisk 'skikkelse' spottet på månen

Den amerikanske regering har lagt det såkaldte Project Blue Book ud på nettet, så UFO-entusiater og andre nysgerrige kan gå på opdagelse i mere end 12.000 rapporteringer fra hele verden.

Det er det amerikanske flyvevåben, der stod for projektet, og de har fem indberetninger fra Danmark. Den første er fra Vejle i 1948, hvor tre markarbejdere skulle have set et skinnende objekt 200 meter oppe i luften.

- Der er masser af arbejde for amatørdetektiver, der kan prøve at komme med forklaringer, som folkene bag Project Blue Book aldrig selv havde tid til at overveje eller undersøge, siger Nigel Watson, forfatter til bogen UFO Investigations Manual, til Daily Mail.

Blå UFO spottet i Holland
Blå UFO spottet i Holland

Sagerne i Project Blue Book er fra 1940 til 1969, og den seneste danske indberetning er fra 1959, hvor to unge fuglekiggere på Amager skulle have set et flyvende objekt formet som en tallerken.

Er du også blevet nysgerrig, så har vi her fundet de fem sager fra Danmark, som er en del af Project Blue Book:

Vejle - 1948

Bornholm - 1956

Jylland - 1958

Vejle - 1958

Amager - 1959

LÆS OGSÅ: Portræt: Excentrikeren Neil Young

LÆS OGSÅ: Mød dit værste mareridt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx