Af - 15/09-15 13:54; Opdateret: 17/09-15 17:58

Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgådeVæltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde

En nærmere analyse af skelettet viste, at den unge mand led en brutal død.

Bildstrecke im Grossformat »

Træet var 200 år gammelt, men gemt under det lå et næsten 1.000 år gammelt mord skjult: Et skelet fra en 17-20 år gammel mand, der fik en brutal død i det middelalderlige Irland.

Træet, der stod i byen Collooney, blev væltet af en storm, og da rødderne hev resterne af et skelet med sig op, blev Sligo-Leitrim Archaeological Services tilkaldt for at foretage en nærmere undersøgelse.

DNA-ekspert løser mysterie: Her er Jack the Ripper
DNA-ekspert løser mysterie: Her er Jack the Ripper

Den viste, at skelettet kunne dateres tilbage til et sted mellem år 1030 og 1200, og da der var knivmærker på ribben og hænder, kunne det hurtigt fastslås, at den stakkels mand havde lidt en unaturlig død.

- Som udgravning var dette en usædvanlig situation, siger Marion Dowd fra Sligo-Leitrim Archaeological Services til Irish Times.

- Den øverste del af skelettet sad fast i rødderne og blev hejst i vejret, mens resten forblev intakt i jorden. Da træet væltede, delte det simpelthen skelettet i to, fortsætter han.

Barnaby kommer til København
Barnaby kommer til København

Det kan også ses på billedet over artiklen, hvor man kan skimte kranie og ribben i toppen af rødderne.

Den unge mand var omkring 178 centimeter høj, da han døde, hvilket har gjort ham til en stor fyr dengang. Hans rygrad viste tegn på, at han i en tidlig alder blev sat til at udføre fysisk hårdt arbejde. Fundet er på flere måder usædvanligt, understreger Marion Dowd.

- Området er ikke kendt som en begravelsesplads, men historiske dokumenter indikerer, at der kan have været en kirke og kirkegård på pladsen, siger Dowd.

Der skal nu udføres yderligere analyser på skelettet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx