Af - 01/09-16 12:50; Opdateret: 01/09-16 13:00

16-årige Alice: Idræt i skolen skal IKKE være obligatorisk16-årige Alice: Idræt i skolen skal IKKE være obligatorisk

- Skolen er ikke en legestue, mener hun.

storybild

(Billede: privat)

Den 16-årige debattør Alice Sigfridsson raser i et debatindlæg til avisen nyheter24 over, at hun skal tvinges til at dyrke idræt i skoletiden.

Her er en del af hendes indlæg i avisen:

Hele Sverige er blevet overtaget af et wellness-syndrom. Det hele handler om kvark og proteinshakes. Kvark-entussiasterne taler om, at bare vi indfører mere idræt i skolerne, så vil elevernes indlæring skyde i vejret som en komet. Det er bare at komme i gang.

Alle modstandere af træningshysteriet er bare for dumme til at vide, hvad der er godt for dem.

Lege går for vidt: Gymnasieelever føler deres grænser bliver overskredet
Lege går for vidt: Gymnasieelever føler deres grænser bliver overskredet

Spøg til side.

Selvfølgelig må man spise al det kvark, man orker og træne syv dage om ugen, hvis man har lyst. Det er, når man vil tvinge sin egen livsfilosofi ned i halsen på andre, at det går galt for mig. Særligt problematisk bliver det, når tvangen sker fra statens side – og det er her, at skoleidrætten kommer ind i billedet.

Først må vi lige få styr på en ting: I de fleste arbejder- og middelklassehjem er det ikke socialt acceptabelt at være uinteresseret i sport eller træning. Det er de fleste, der bevæger sig og dyrker idræt i nogen grad.

Så hvad gør vi med resten, der ikke træner? Mere idræt i skolerne har været på tapetet i noget tid. Et forslag, som er intet andet end forkasteligt. Vi kan begynder med at spørge hvad der er skolens opgave.

Er det skolens opgave at møde arbejdsmarkedets behov eller er det skolens opgave at lade skoletrætte elever lege sig igennem i lektionerne? Er det skolens opgave at gøre eleverne klogere og lære dem at tænke selv, eller er det skolens opgave at give eleverne færdigpakkede meninger om, hvordan man lever et sundt liv.

Flere gymnasier går sammen: Her bliver druk helt forbudt
Flere gymnasier går sammen: Her bliver druk helt forbudt

Skolen er ikke en legestue. At tvinge elever til at spille fodbold i skoletiden er en hån mod de mennesker, der ønsker at udvikle sig intellektuelt og bare gerne vil studere

Det er gennem mere faglighed at vi fremmer resultaterne, ikke mindre.
Derfor siger jeg nej til obligatorisk idræt i folkeskolen. Både som studerende og som liberal.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx