Af Ritzau - 26/08-16 16:10

Kurdiske PKK tager skyld for bombe ved politistationKurdiske PKK tager skyld for bombe ved politistation

Ifølge PKK var det dem, der fredag sprængte en bombe i det sydøstlige Tyrkiet, der har kostet flere livet.

storybild

Foto fra angrebet ved en politistation i det sydøstlige Tyrkiet, som PKK tager skylden for. (Billede: Scanpix/Str)

Det var angiveligt den kurdiske oprørsgruppe PKK, der stod bag en bilbombe, der tidligt fredag har dræbt 11 personer og såret 78 ved en politistation i det sydøstlige Tyrkiet, skriver AFP.

Gruppen oplyser fredag på deres hjemmeside, at de tager skylden for det dødelige angreb.

- Vores ofrende hold har iscenesat en omfattende aktion i Cizre, der har betydet, at snesevis af politibetjente er døde, siger PKK i en meddelelse på deres hjemmeside ifølge AFP.

I meddelelsen siger organisationen også, at angrebet er gengæld for den "fortsatte isolation" af lederen Abdullah Öcalan og "manglende information" om hans opholdssted.

Byen Cizre, hvor angrebet fandt sted, ligger i Sirnak-provinsen, der grænser op til både Syrien og Irak, og som har en overvejende kurdisk befolkning.

Der er ofte sammenstød mellem regeringsstyrker og kurdiske oprørere i området.

Tidligere på måneden blev tre tyrkiske soldater således dræbt og ti andre såret i et angreb, som militante kurdere rettede mod militæret i provinsen.

Både de kurdiske angreb mod tyrkisk militær og militærets luftangreb er intensiveret med nærmest daglige angreb, siden en to et halvt års våbenhvile blev ophævet i juli sidste år.

Samtidig er den tyrkiske offensiv mod kurderne intensiveret yderligere i løbet af de sidste to dage, efter Tyrkiet har valgt at indsætte kampvogne i Syrien.

Torsdag kunne Reuters berette, at tyrkisk militær har skudt mod kurdiske styrker syd for byen Jarablus i Syrien.

Jarablus, der ligger 40 kilometer nord for Manbij, er et område, som er kontrolleret af en amerikanskstøttet kurdisk milits, People's Protection Units (YPG).

Den tyrkiske regering anser YPG for at være i ledtog med PKK.

Både Tyrkiet, EU og USA anser PKK for at være en terrororganisation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx