29/08-17 19:11; Opdateret: 29/08-17 21:59

Præsident Trump besøger katastrofeområde i TexasPræsident Trump besøger katastrofeområde i Texas

Trump landede tirsdag i kystbyen Corpus Christi, hvor han skal danne sig et indtryk af ødelæggelserne.

storybild

Præsident Donald Trump kom tirsdag til byen Corpus Christi i Texas for at danne sig et indtryk af ødelæggelserne i katastrofeområdet efter orkanen Harvey. Scanpix/Jim Watson

Houston. USA's præsident, Donald Trump, er tirsdag i Texas for at danne sig et indtryk af ødelæggelserne i katastrofeområdet efter orkanen Harvey.

- Dette skete i Texas, og Texas kan klare alt, sagde Trump, da han sammen med sin kone, Melania, besøgte byen Corpus Christi som det første sted.

Corpus Christi blev hårdt ramt af Harvey, da orkanen fredag aften lokal tid gik i land på USA's sydkyst som en kategori fire orkan. Byen er dog kommet lettere over ødelæggelserne end millionbyen Houston.

Donald og Melania Trump skal ikke besøge det oversvømmede Houston. En talskvinde siger, at præsidenten ikke vil forstyrre redningsarbejdet der.

Efter at have mødt repræsentanter for lokale myndigheder på en brandstation klatrede Trump op på en stige for at tale til en menneskemængde, der rummede både Trump-tilhængere og vrede demonstranter.

- Vi er vilde med jer, I er specielle, vi er her for at hjælpe, råbte præsidenten og tilføjede:

– Det er historisk, det er enormt, men jeg skal fortælle, at det skete i Texas, og texanere kan klare alt.

Besøget i katastrofeområdet opfattes som en vigtig anledning for Trump til at demonstrere, at han kan samle folk under det, der er den største naturkatastrofe i hans præsidenttid.

Trump skal også besøge Texas hovedstad, Austin.

Borgmesterkontoret i Houston oplyser ifølge Reuters, at en politibetjent i den katastroferamte storby er dræbt. Betjenten blev fundet død tirsdag morgen. Han var øjensynligt druknet i sin bil, da han blev overrasket af vandmasserne.

Lokale embedsmænd oplyser samtidig, at der mange steder i byen ses broer og veje, som begynder at give efter for presset fra vandmasserne.

Bystyrets ingeniører siger, at vandreservoirer stadig stiger i storbyen. Det frygtes at kunne medføre endnu værre oversvømmelser.

Lokale vejrstationer i Houston siger, at regnmængderne i de seneste fire dage har brudt tidligere rekorder for sådanne tropiske vejrsystemer.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx