Af Ritzau - 19/09-16 17:58; Opdateret: 19/09-16 20:45

Obama advarer mod terrorfrygt efter bombeangrebObama advarer mod terrorfrygt efter bombeangreb

Ifølge præsident Obama tyder intet på en sammenhæng mellem bombeangreb i New York og knivangreb i Minnesota.

storybild

Præsident Barack Obama oplyser, at der ikke er sammenhæng mellem weekendens bombeangreb i New York og et knivangreb i Minnesota. (Billede: Reuters/Kevin Lamarque)

USA's præsident, Barack Obama, advarer amerikanerne mod at give efter for frygten efter weekendens bombeangreb i New York og New Jersey.

- Vi har alle en rolle at spille som borgere og passe på, at vi ikke bukker under for frygten. Borgerne i New York er det bedste eksempel på det, siger præsidenten.

- Det er den slags styrke, der gør mig stolt over at være amerikaner, og som vil være afgørende i de kommende dage og de kommende år.

USA blev i weekenden rystet af både et bombeangreb i New York og New Jersey samt et knivangreb i et indkøbscenter i Minnesota.

Siden har efterforskerne undersøgt, om der er en forbindelse mellem de to begivenheder, men det er der ikke noget, der tyder på.

Ved eksplosionen på Manhattan lørdag aften blev 29 såret, mens ni personer blev såret under knivangrebet i Minnesota.

Obama opfordrer i samme ombæring medierne til at være påpasselige med ubekræftet information.

- Det hjælper ikke, hvis falske rapporter eller ufuldstændig information florerer. Så hold jer til, hvad vores efterforskere siger. De ved, hvad de taler om, siger han.

- På tidspunkter som dette er det vigtigt at huske på, hvad terrorister er ude på: De vil skabe frygt i os alle, lyder det fra præsidenten.

Om angrebene kan sættes i forbindelse med det, der i USA betegnes som terroristgrupper, er ved at blive efterforsket.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx