Af Niels Pedersen - 16/11-17 18:15

10-årige Marions sparepenge forsvandt sporløst: Familien satte kameraer op og fik et chok 10-årige Marions sparepenge forsvandt sporløst: Familien satte kameraer op og fik et chok

Pengene havde hun fået ved at samle pantflasker.

storybild

10-årige Marion (tv) sammen med sin mor Nathalie Christine Vamos. (Billede: Privat)

10-årige Marion Vamos fra Norge havde med stor iver samlet pantflasker i løbet af hele efteråret og glædede sig til at indløse dem op til jul for at få sig nogle dejlige og velfortjente lommepenge.

Men til både hendes og forældrenes store undren blev bunken af poser med pantflasker i garagen ikke større - den blev mindre. Det fik familien fra byen Bærum vest for Oslo til at sætte skjulte kameraer op i garagen, og da de så billederne, ventede der dem noget af et chok. Det skriver norsk TV 2.

Det var i sig selv ikke den store overraskelse, at der var en tyv på spil. Men billederne fra de skjulte kameraer viste, at tyven - en tilsyneladende helt almindelig mand på mellem 30 og 40 år iført cykelhjelm, var yderst udspekuleret. Igen og igen slog han til og hapsede pantflasker, når familien lå og sov - eller sågar når de kørte en tur for at handle ind eller lignende.

Den norske familie føler sig simpelthen overvåget af pantflasketyven.

»Han holder øje med os. En gang stjal han flasker klokken 6.48, eller 40 minutter før vi plejer at stå op. Det virker som om, at han ved, hvornår vi vågner,« siger Marions mor, 33-årige Nathalie Christine Vamos, til norsk TV 2, hvor du kan se optagelser af flasketyverierne fra familiens skjulte kameraer.

Mønsteret var det samme hver gang. Manden dukkede op, når familien havde været væk i ti minutters tid, sneg sig ind i garagen, ragede pantflasker til sig og forsvandt så igen som dug for solen på sin cykel.

Da mysteriet om de forsvundne pantflasker var løst, måtte forældrene overbringe deres datter den kedelige nyhed.

»Hun havde glædet sig til at indløse alle pantflaskerne her før jul for at kunne få flere lommepenge. Marion blev virkelig ked af det, da jeg fortalte hende, at nogen faktisk stjæler hendes pantflasker. Hvem gør sådan noget?« spørger Nathalie Christine Vamos.

Hun vurderer, at der er forsvundet flaskepant for flere tusinde norske kroner. Nu overvejer familien at melde tyven til politiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx