Af - 27/06-17 22:25; Opdateret: 27/06-17 22:43

Michael Nyqvist er død i en alder af 56 årMichael Nyqvist er død i en alder af 56 år

Den svenske stjerneskuespiller Michael Nyqvist er død. Han blev 56 år gammel.

Bildstrecke im Grossformat »

Michael Nyqvist er død. Det skriver nyhedsbureauet TT ifølge svenske Aftonbladet. Billedet her er fra den 15. september 2011.

Den svenske stjerneskuespiller Michael Nyqvist er død.

Det fortæller hans familie til nyhedsbureauet TT ifølge det svenske medie Aftonbladet.

Skuespilleren blev 56 år. Han er afgået ved døden efter noget tids sygdom, oplyser familien.

'Vi har i dag den sørgelige opgave at meddele, at skuespilleren og forfatteren Michael Nyqvist er sovet ind tirsdag den 27. juni efter en tids sygdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammel og kommer til at efterlade et stort tomrum efter sig. Familien beder om at få lov til at sørge i stilhed', skriver familien i en udtalelse.

Herhjemme blev Michael Nyqvist især kendt for sine roller i filmatiseringen af Millennium-trilogien med 'Luftkastellet der blev sprængt', 'Pigen der legede med ilden' og 'Mænd der hader kvinder'. Og ikke mindst som betjenten John Banck i tv-serien 'Beck'.

Skuespilleren har selv åbnet fortalt, hvordan han særligt som yngre kæmpede med at finde sin egen identitet. Han blev som spæd afleveret på et børnehjem, hvor han fik navnet David. Som et-årig blev han adopteret, og som seksårig fik han at vide, at hans mor og far ikke var hans biologiske forældre.

Senest har han fortalt om det i et længere interview med Berlingske i forbindelse med, at han medvirkede i den danske film 'Du forsvinder', der havde premiere i april.

»Da jeg var et år, kom mine adoptivforældre og hentede mig, de ville hellere have en søn, der hed Michael, så det hed jeg fra det øjeblik, de tog mig med hjem til deres hus. Det kan lyde enkelt, det var det så slet ikke, kan jeg roligt sige. For både som barn og senere som voksen, har jeg ofte måttet spørge mig selv: Hvem er jeg egentlig? Og det gør jeg sådan set stadig,« sagde han i den forbindelse.

Hans biologiske far kom fra Italien, og hans biologiske mor var svensk. Hun blev gravid, da hun var meget ung, havde dårlig økonomi og fik ham bragt til et børnehjem i Stockholm.

Skuespilleren har senere mødt begge sine biologiske forældre. Hans søgen efter sin egen identitet er også et tema i hans selvbiografi 'Når barnet har lagt sig' fra 2009.

Michael Nyqvist var uddannet fra Teaterhögskolan i Malmø.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx