Af Ritzau - 05/09-16 16:12

IS står bag bølge af selvmordsbomber i SyrienIS står bag bølge af selvmordsbomber i Syrien

Mindst 48 er dræbt i angreb i en række byer i Syrien, der er kontrolleret af regimet eller det kurdiske YPG.

storybild

Syrere samles ved et af de steder i kystbyen Tartus, hvor selvmordsbombere angreb mandag. Billedet er fra det syriske nyhedsbureau Sana. (Billede: Scanpix/Ho)

Islamisk Stat tager skylden for seks selvmordsangreb forskellige steder i Syrien i løbet af mandagen.

Det skriver den militante gruppes eget nyhedsbureau, Amaq.

Angrebene har ifølge statslige syriske medier dræbt mindst 48 mennesker, først og fremmest i områder af landet, som regeringen kontrollerer.

Nyhedsbureauet Amaq skriver, at Islamisk Stat står bag en "række samtidige selvmordsangreb" i Damaskus, kystbyen Tartus, det centrale Homs og Hasakeh i det nordøstlige Syrien.

De fleste af de 48 dødsofre blev dræbt i et dobbelt bombeangreb mod Tartus, som er en af præsident Bashar al-Assads højborge.

Lederen af et hospital i Tartus siger til syrisk tv, at 35 mennesker blev slået ihjel og 43 andre såret ved dette angreb.

Dødstallet bekræftes af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der via et netværk af kilder overvåger situationen i landet.

I den nordøstlige del af Syrien blev mindst otte mennesker dræbt, da en selvmordsbombemand på en motorcykel bragte en bombe til sprængning.

Dette område kontrolleres mest af kurdiske styrker, men den syriske regeringshær er også til stede.

Ifølge statslige medier er seks af de otte dræbte medlemmer af de kurdiske sikkerhedsstyrker i regionen, mens de to andre er civile.

Ifølge Amaq blev dette angreb foretaget af en mand med et selvmordsbælte om maven.

Yderligere fire mennesker blev dræbt i et område af Homs, hvor størstedelen er alawitter, det samme religiøse mindretal som præsident Assad tilhører.

Også på en vej vest for hovedstaden Damaskus eksploderede en bombe, som dræbte én person og sårede tre andre.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx