Af - 11/02-16 06:28

Børnehave meldt til myndighederne efter de viste denne film for børneneBørnehave meldt til myndighederne efter de viste denne film for børnene

Børnehave vil ikke længere vise film, efter at et barn fik mareridt af at se Alfons Åberg.

storybild

Svensk børnehave viser ikke længere film, fordi et barn fik mareridt af at se Alfons Åberg. (Billede: Flickr/Svenska Mässan)

En børnehave i Malmö har besluttet ikke længere at vise film, efter at et barn blev skræmt af at se Alfons Åberg. Det skriver Sydsvenskan.se.

Det var barnets forældre, der anmeldte børnehaven til myndighederne, efter at barnet stadig var bange en uge efter at have set filmen "Alfons og udyret" fra 1980, hvor Alfons blandt andet tror, at der er et udyr under sengen. Nu har børnehaven besluttet at lade være med at vise film i den kommende periode.

- Vi har taget beslutningen om ikke at vise film i børnehaven det næste stykke tid. Det føltes som den rigtige beslutning at tage, siger Eva Danerhall, leder af børnehaven, til Sydsvenskan.

LÆS OGSÅ: Børnehave aflyser fastelavn: Gider ikke prinsesser og superhelte

Beslutningen møder stor kritik fra Pelle Svensson, der i sin tid var med til at filmatisere forfatter Gunilla Bergströms folkekære Alfons Åberg-bøger.

- Jeg bliver fortvivlet, når jeg hører dette. Der er ikke kun pjat i Gunilla Bergströms Alfons-bøger. Bøgerne og filmene handler om at bearbejde den virkelighed, barnet befinder sig i. Filmen har været vist i 25 år, og der er måske en million børn, der har set den. Det her er første gang, jeg hører om, at forældre er blevet oprørte, siger Pelle Svensson.

LÆS OGSÅ: For lidt tid med voksne skader små børns sprogudvikling

LÆS OGSÅ: Børnechefer: Kommuner sparer penge på små børnehavebørn

LÆS OGSÅ: Anklager mod børnehave: Barn blev straffet for at gøre i bukserne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx