Af Niels Pedersen - 24/10-17 14:57

13-årige Agathe omfavner voksen mand: Hans forslag får hendes far til at true med at gå til politiet  13-årige Agathe omfavner voksen mand: Hans forslag får hendes far til at true med at gå til politiet

13-årige Agathe løber ud og omfavner Alexander til hendes fars store forbløffelse. Den 30-årige mand har netop ringet på hos Agathes forældre, og forbløffelsen bliver til vrede hos Agathes far, da Alexander fortæller, hvorfor han er kommet forbi.

Børneægteskaber

Han og Agathe har været sammen i et stykke tid, og nu synes Alexander, at det er på tide at blive gift.

»Enten ringer jeg til politiet, eller også fortæller du mig, at det her simpelthen ikke er sandt,« siger den meget oprørte far i videoen herover.

Og ja, det er heldigvis løgn - og så alligevel ikke helt. Børnefonden har hyret skuespilleren Alexander til at ringe på hos flere forældre og bede om ægteskab med deres piger på 13-14 år. Både pigerne og mødrene ved, Alexander er skuespiller, men ikke fædrene, så overraskelsen og indignationen fra deres side er fuldstændig ægte.

Men desværre er den opstillede situation ikke så langt fra virkeligheden, som vi kunne ønske. For mange steder i verden bliver piger gift før de bliver 15 år, - og ofte med voksne mænd de slet ikke kender. Her er der tale om tvang - og ikke skyggen af kærlighed. Konsekvenserne for pigerne er frygtelige, og derfor er der taget initiativ til det første topmøde mod børneægteskaber i disse dage sted i det afrikanske land Senegal.

»Alle børn fortjener en barndom, og ingen skal bytte leg, skolegang og drømme bort for en uværdig tilværelse med pligter af en karakter, som børn aldrig er klar til. I Mali eksempelvis bliver 15% af pigerne gift, før de fylder 15 år. Det skyldes blandt andet fattigdom, mangel på uddannelse og traditioner. Ofte forlader pigerne skolen, når de bliver gift, og de er som barnebrude mere udsatte for misbrug og overgreb. Det arbejder Børnefonden takket være vores danske sponsorer med at forebygge,« siger Bolette Christensen, CEO i Børnefonden, som deltager ved topmødet i Senegal, i en pressemeddelelse.

Det var netop for at vise danskerne, hvor forkerte børneægteskaber er, at Børnefonden satte det ind i en dansk kontekst i kampagnefilmen fra november 2016, som gik viralt med over en million visninger på de sociale medier efter offentliggørelsen i november 2016.

I Vestafrika har Børnefonden en rolle i initiativet 'Girls Not Brides', der er et globalt partnerskab blandt civilsamfundsorganisationer, som bekæmper børneægteskaber. Du kan læse mere om Børnefondens indsats mod børneægteskaber og blive sponsor for et barn her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hollie forsøgte at redde kvinde, der...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx