Af Ritzau - 13/08-16 11:02; Opdateret: 13/08-16 20:21

Svensk minister kørte påvirket fra København - nu går hunSvensk minister kørte påvirket fra København - nu går hun

Aidza Hadzialic havde en alkoholpromille på 0,2. Det er nok til, at hun forlader Sveriges regering.

storybild

Sveriges socialdemokratiske minister for gymnasier og højere uddannelser, Aida Hadzialic, har trukket sig fra posten, efter at hun blev taget bag et bilrat med en promille på 0,2. (Billede: Free/Pressefoto)

Sveriges socialdemokratiske minister for gymnasier og videre uddannelser, Aida Hadzialic, træder tilbage, efter hun er blevet stoppet i en politikontrol på Øresundsbroen og afsløret med 0,2 promille alkohol i blodet.

Det skete efter et besøg i København torsdag.

- Jeg forstår, at mange er skuffet over mig, og jeg er rasende på mig selv. Frem for alt er jeg dybt angrende, siger hun på et pressemøde, hvor hun bebuder sin afgang, skriver nyhedsbureauet TT.

Promillegrænsen i Sverige er netop 0,2 promille. I Danmark er den 0,5 promille. Så det er i den moderate ende, at Aida Hadzialic befinder sig med alkohol efter danske forhold.

- I forgårs aftes skulle jeg fra København til Malmø. Tidligere på dagen havde jeg drukket et par glas vin. Nogle timer senere begik jeg mit livs største fejltagelse, siger hun.

Statsminister Stefan Löfven beklager hendes afgang og kalder hende en værdsat kollega.

- Jeg deler hendes vurdering af alvoren i situationen. Men det er hverken første eller sidste gang, at et godt mennesker gør en dårlig ting. Jeg er meget ked af at miste en værdsat kollega og en vellykket minister, understreger han i en skriftlig erklæring.

Han oplyser desuden, at ministeren for videregående uddannelser, Helene Hellmark Knutsson, midlertidigt vil overtage Hadzialic' opgaver. Det vides endnu ikke, hvem der overtager opgaverne mere permanent.

Den 29-årige Hadzialic er født i Bosnien-Hercegovina i det daværende Jugoslavien. Hun kom som femårig til Sverige, mens en blodig krig udspillede sig i Bosnien.

Som 16-årig blev hun medlem af Socialdemokraternes ungdomsparti i Sverige, SSU. Allerede som 23-årig blev hun valgt ind i byrådet i Halmstad. Siden stillede hun op til riksdagsvalget i 2014 men kom ikke ind i parlamentet.

Alligevel gjorde Stefan Löfven hende til den yngste minister nogensinde, da han dannede regering efter valget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx