Af - 24/04-17 07:02

Maratonløbers gerning hyldes: Viste ultimativ sportsånd på målstregenMaratonløbers gerning hyldes: Viste ultimativ sportsånd på målstregen

En maratonløber er blevet dagens helt store helt, efter han hjalp en udkørt løber over målstregen.

storybild

A runner is helped near the finish line during the London marathon on April 23, 2017 in London. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS (Billede: Adrian Dennis)

En løber ved London Marathon satte sin egen tid til side og hjalp en udkørt løber til målstregen. Nu hyldes dagens helt store helt på sociale medier, skriver Telegraph.

Kenyansk maratonløber sætter verdensrekord i London
Kenyansk maratonløber sætter verdensrekord i London

Matthew Rees fra den walisiske løbeklub Swansea Harriers stoppede brat op få meter før målstregen, for at samle den britiske løber David Wyeth op og hjælpe ham til at gennemføre maratonet.

- Jeg løb det sidste hjørne mens jeg tænkte 'okay, det er næsten slut, tid til at spurte', indtil jeg så den her fyr, hvis ben bare smuldrede under ham, fortalte helten til Press Association.

Kenyanere sikrer flot dobbelttriumf ved Boston Marathon
Kenyanere sikrer flot dobbelttriumf ved Boston Marathon

I videoen herunder ses Matthew motivere løberen, mens blandt andre Prins Harry hepper på dem.


- Jeg så, at han prøvede at stå op igen, men hans ben kollapsede endnu en gang, så jeg tænkte ‘det her er vigtigere, at få ham over målstregen er vigtigere end at barbere et par sekunder af min tid'.

Kenyansk OL-vinder i maraton er taget for doping
Kenyansk OL-vinder i maraton er taget for doping

Matthew Rees gerning har fået en masse mennesker til tasterne, hvilket for en gangs skyld udelukkende har fyldt internettet med hyldende og respektfulde hilsner.

- Jeg ville bare gerne nå målstregen, og det var også alt han ville - så vi kunne bare gøre det sammen, sagde Matthew, som desuden har fået en hilsen fra den officielle London Marathon Twitter-side.


Verdensmester vinder New York Marathon
Verdensmester vinder New York MarathonAndre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx