Af - 06/12-16 19:39

Nyt studie: Intimbarbering giver 80 procent større risiko for sexsygdommeNyt studie: Intimbarbering giver 80 procent større risiko for sexsygdomme

Hvis du barberer dig forneden har du 80 procent større risiko for at få en kønssygdom.

storybild

Et nyt studie fra University of California i USA viser, at du har 80 procent større risiko for at få en seksuelt overført sygdom, hvis du fjerner kønsbehåringen.

Studiet viser også, at du er mere udsat, hvis du barberer dig jævnligt. Hvis du for eksempel fjerner det hele mindst 11 gange om året, så er du fire gange mere udsat end folk, der lader det gro, skriver The Mirror.

- At fjerne kønsbehåringen er blevet en helt normal ting for mænd og kvinder over hele verden, siger Benjamin Breyer, der er en af forfatterne bag studiet fra University of California i USA.


Ville glæde kæresten og fjerne uønsket kønsbehåring: Men ALT gik galt
Ville glæde kæresten og fjerne uønsket kønsbehåring: Men ALT gik galt

Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 14.000 mennesker i USA. Deltagerne er blevet bedt om at svare på deres barberingsvaner, hvilken metode de brugte og hvilke sexsygdomme de har eller har haft.

Svaret viser, at næsten 75 procent barberer sig. Og kvinderne fører. Hele 84 procent af de adspurgte kvinder svarede, at de fjernede kønsbehåringen mod 66 procent af mændene.

Dem der har svaret, at de barberer sig ofte er typisk unge mennesker, der er mere seksuelt aktive.

Mændene har talt: Sådan skal kvinder barbere sig mellem benene
Mændene har talt: Sådan skal kvinder barbere sig mellem benene

Næsten 950 af de adspurgte fortalte, at de havde haft mindst én sexsygdom. Og sammenhængen var slående, skriver The Mirror. De, der fjerner behåringen, havde 80 % større risiko for at få sexsygdomme, sammenlignet med dem der ikke gør det.

Og studiet viste også en sammenhæng mellem, hvor ofte du barberer dig, og hvor høj risikoen er. For hvis du barberer dig jævnligt, vil du have en større risiko for at få seksuelt overførte sygdomme.

Philipsreklame vækker opsigt: Næsten for fræk til Facebook
Philipsreklame vækker opsigt: Næsten for fræk til Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx