Af Ritzau - 05/12-16 11:09; Opdateret: 05/12-16 12:31

Trafikleder får fængsel i over tre år efter tysk togulykkeTrafikleder får fængsel i over tre år efter tysk togulykke

Trafikleder får fængselsstraf for at have spillet på sin mobiltelefon, hvorved tog fik forkerte signaler.

storybild

Landsretten i Traunstein i Bayern har idømt en 40-årig trafikleder tre og et halvt års fængsel for at spille et spil på sin mobiltelefon, hvorved han sendte forkerte signaler til to tog, som kolliderede. 12 mennesker blev dræbt. (Billede: Scanpix/Sven Hoppe)

I en retssag efter en dødelig togulykke ved Bad Aibling nær München er en medarbejder ved de tyske statsbaner mandag idømt tre og et halvt års fængsel.

Mange havde på forhånd ventet en fængselsstraf til trafiklederen, som var optaget af et spil og gav tog forkerte signaler, så 12 døde i togkollision.

Trafiklederen er ved landsretten i Traunstein fundet skyldig i uagtsomt manddrab og uagtsom grov legemsbeskadigelse.

Den 40-årige trafikleder Michael Paul var optaget af at spille et spil på sin mobiltelefon, umiddelbart inden de to tog kolliderede.

- Den anklagede dømmes skyldig i 12 anklagepunkter i forbindelse med uagtsomt manddrab og 85 punkter i forbindelse med uagtsom grov legemsbeskadigelse, sagde dommeren i sagen, Erich Fuchs.

Efter at trafiklederen havde sendt de forkerte signaler til togene, havde han chancen for at alarmere lokoførerne over telefonen. Men ifølge hans forsvarer drejede trafiklederen det forkerte nummer. Herefter kolliderede togene, da de begge kørte med høj hastighed.

Ulykken skete 9. februar, da to tog stødte frontalt sammen ved byen Bad Aibling, der ligger i delstaten Bayern på strækningen mellem Holzkirchen og Rosenheim - cirka 60 kilometer sydøst for München.

Ulykken skete på et såkaldt enkeltspor, hvor togene må køre 120 kilometer i timen.

Blandt de dræbte ved ulykken var også begge lokomotivførere. Foruden de 12 omkomne blev 84 mennesker kvæstet.

Tysklands dødeligste togulykke i efterkrigstiden skete i 1998, hvor et ICE-højhastighedstog mellem München og Hamburg blev afsporet ved den nordlige by Eschede. 101 mennesker blev dræbt, og 88 blev kvæstet.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx