Af - 20/05-17 16:11

Som taget ud af 'Up': Stædig bedstefar har forsvaret sit hus i 18 årSom taget ud af 'Up': Stædig bedstefar har forsvaret sit hus i 18 år

Arthur Newey nægter at sælge sit hus til 'svinene fra kommunen' for under en million pund.

storybild

Han har endnu ikke bundet heliumsballoner fast til sit hus, men ellers er der mange lighedspunkter mellem historien om engelske Arthur Newey og den fiktive person Carl Fredricksen fra Pixars nyklassiker 'Up'.

Begge er de nemlig enkemænd, der kæmper en hård kamp mod overmagten, for at få lov til at blive boende i det hus, som har været deres hjem i en lille menneskealder.

Huset i Pixar-filmen 'Up'. (PR-foto)

Arthur Newey har boet i sit hus i Rotherham i mere end 40 år, og har i de sidste 18 år kæmpet mod kommunen, som prøver at få ham ud af huset, så de kan jævne det med jorden og udvide vejen, der går tæt forbi hans hjem.

Men den stædige husejer, som er far til seks, bedstefar til syv og oldefar til fem, vil kun sælge huset, hvis kommunen punger ud med en million pund - godt 8,6 millioner kroner.

Lisa hørte mystiske lyde fra loftet: Hun blev stiv af skræk, da de fjernede loftpladen
Lisa hørte mystiske lyde fra loftet: Hun blev stiv af skræk, da de fjernede loftpladen

Ligesom i filmen 'Up' har alle hans naboer for længst givet op og solgt deres hjem, og derfor er han nu omgivet af asfalt og byggerod. Og det hader han kommunen, som han kalder 'nogle rådne svin', for:

- Jeg har sagt til dem, at jeg vil have 500.000 pund for huset og 500.000 pund i kompensation for alt det, de har trukket mig igennem, siger han til Mirror.

Arthur Neweys hus ligger ud til en stor vej, som kommunen i 18 år har ønsket at gøre bredere.

Kampen mod kommunen startede i 1999, hvor byrådet i Rotherham forsøgte at tvinge ham til at sælge huset til kommunen for 32.000 pund - godt 277.000 kroner.

Det kan blive dyrt ikke at tjekke størrelsen på huset
Det kan blive dyrt ikke at tjekke størrelsen på huset

Han ankede sagen til daværende viceindenrigsminister John Prescott, og i 2004 fik Arthur Newey medhold i sagen ved en høring.

Både han og hans familie giver kommunen en del af skylden for hans kones død i 2007. Hun døde af kræft, men familien mener, at det konstante stress over presset fra kommunen gjorde hende mindre modstandsdygtig over for den frygtelige sygdom.

Datteren Nancy Thorpe støtter sin far i sagen, og kalder kommunens ageren i sagen for 'kvalmende ulækker'.

LÆS OGSÅ: Jeg kondolerer med dit tab: Skal jeg lige sælge dit hus?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx