07/03-16 03:26

Kinas CO2-udledning kan have toppet allerede i 2014Kinas CO2-udledning kan have toppet allerede i 2014

Ifølge studie er landets udmelding om, at dets udslip af drivhusgasser skal toppe i 2030, for konservativt.

storybild

Kina er verdens største udleder af CO2, men har lovet, at dets udledninger vil toppe omkring 2030. Arkiv (Billede: Free/Colourbox)

Kinas udledning af CO2 og andre kulstoffer i atmosfæren toppede muligvis allerede i 2014, fremgår det mandag af et nyt studie fra London School of Economics.

Kina, der er verdens største udleder af drivhusgasser, har et politisk mål om, at landets udledning af drivhusgasser skal toppe "omkring 2030".

Men ifølge det nye studie er dette et meget konservativt estimat fra regeringen i Beijing.

- Det er meget sandsynligt, at udledningerne vil falde beskedent fra nu af, hvilket antyder, at 2014 var toppen, konkluderer studiet og bemærker, at officielle data fra 2015 har vist et fald i udledningerne i forhold til året forinden.

Mens det samlede energiforbrug i Kina steg 0,9 procent i 2015, faldt forbruget af forurenende kul 2,2 procent i forhold til 2014 ifølge Reuters.

Ifølge kinesiske eksperter vil et hvilket som helst fald i udledningerne sidste år dog primært skyldes, at Kinas økonomi er gået en smule ned i gear.

- Jeg vil stadig tro, at de (kulstofudledninger, red.) topper omkring 2030, og skulle der blive indført en strammere politik for kulstofreduktioner fremadrettet vil det toppe omkring 2025, siger Xi Fengming, kulstofforsker ved China Academy of Sciences.

Udmeldingen om, at Kinas udledning vil toppe i 2030, kom i 2014 i en fælles erklæring med USA. Kina oplyste dengang, at landet ville gøre sit bedste for at toppe tidligere.

195 lande skrev på klimatopmødet i december under på en aftale, der skal træde i kraft i 2020.

Den skal holde den globale temperaturstigning under to grader i forhold til førindustrielt niveau og sigte efter at begrænse stigningen til 1,5 grader.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx