Af - 04/01-16 16:02; Opdateret: 04/01-16 16:12

Norske læger: Forbyd cigaretsalg for alle født efter år 2000Norske læger: Forbyd cigaretsalg for alle født efter år 2000

Norsk lægeforening vil gerne forbyde cigaretsalg for alle unge født efter år 2000, så de kommende generationer kan blive røgfri.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du se, hvordan tre rygere får en makeover, der viser, hvordan de kommer til at se ud i fremtiden, hvis de fortsætter med at ryge.

Det skal være slut med cigaretter for de kommende generationer, hvis det står til den norske lægeforening.

Derfor foreslår foreningen nu, at man ganske enkelt går ind og forbyder salg at tobak for alle norske unge, der er født efter år 2000.

Det skriver norske Aftenposten.

- Vi har længe haft som politik, at vi vil fase rygning ud inden 2035. Dette er et tiltag for at nå målet. Vi ønsker en tobaksfri generation. Det skal ikke blive et forbud mod at ryge, men vi ønsker, at de unge ikke skal begynde på tobakken, siger formand for den norske lægeforening, Marit Hermansen, til Aftenposten.

LÆS OGSÅ: Røg skader kæledyr: Katte slikker nikotin ind i kroppen

Hun tilføjer:

- Vi ønsker ikke at kriminalisere brugen, men vil gøre det vanskeligt at få adgang.

Norge har i forvejen en aldersgrænse på 18 år for køb, men Lægeforeningen ønsker altså, at de, der i dag er 15-16 år aldrig må købe tobak.

Aftenposten har talt med fire norske sundhedspolitikere fra Stortinget. De er dog ikke umiddelbart lige så begejstrede for forslaget.

De argumenterer blandt andet for, at det ville blive svært at få flertal for et lovforslag på området i Stortinget og mener samtidig, at det blandt andet vil være en mere realistisk vej at justere priser og afgifter på tobak samt se på, om den aldersgrænsen for tobakskøb skal justeres.

LÆS OGSÅ: Vågn nu op! For meget søvn kan være lige så skadeligt som smøger og alkohol

LÆS OGSÅ: Derfor får du lyst til at ryge når du drikker

LÆS OGSÅ: Danmarks første røgfri kommune: Her vil de forbyde rygning i parker og anlæg

LÆS OGSÅ: CHOK: Derfor er bacon lige så skidt som at ryge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx