08/09-13 11:38

Avis: Så omfattende bliver USA's angreb i SyrienAvis: Så omfattende bliver USA's angreb i Syrien

Bebudet angreb på Syrien kan blive mere omfattende end først planlagt, skriver avisen The Los Angeles Times.

storybild

USS Nimitz (Billede: Polfoto)

I det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er man ved at forberede mere intense og længere bombeangreb på Syrien end oprindeligt planlagt. Angrebene skal gennemføres over tre dage, skriver avisen The Los Angeles Times.

De militære ledere, som planlægger angrebene, vil ifølge avisen lade en række omfattende missilangreb efterfølge af angreb mod mål, som ikke er blevet ramt eller ikke er tilstrækkeligt ødelagt.

Læs også: Hvis Syrien var Danmark: Sådan ville det se ud

To amerikanske officerer siger til dagbladet, at Det Hvide Hus har anmodet om en udvidet liste over potentielle mål for en militær aktion, og denne liste skal omfatte "langt flere" end den første, som havde omkring 50 mål.

Planlæggerne i det amerikanske forsvarsministerium overvejer nu også at bruge bombefly fra flyvevåbnet og fem destroyer-skibe med missiler, som for øjeblikket opholder sig i Det Røde Hav.

Læs også: Obama får "ok" til angreb på Syrien

Det amerikanske hangarskib "The USS Nimitz" kan også affyre krydsermissiler mod Syrien.

- Der bliver flere angrebsbølger, og der vil ske en vurdering efter hver bølge. Men det hele vil blive gennemført inden for 72 timer og med en klar markering af, hvornår angrebene er afsluttet, siger en anonym officer til The Los Angeles Times.

Præsident Barack Obama vil i de kommende døgn plædere stærkt for det planlagte angreb i taler til befolkningen og i et massivt fremstød i medierne, nu da Kongressen i løbet af ugen skal tage stilling til hans forslag om at angribe Assad-regimet i Syrien.


Læs også: Ban Ki-moon advarer mod Syrien-angreb

Obama giver mandag interview til en række af landets store tv-stationer, og han taler tirsdag om Syrien i en tale til nationen.

Uden at forklare det nærmere sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, lørdag aften, at et "tocifret" antal lande var klar til at deltage i et begrænset angreb som reaktion på, at Assad-styret skal have brugt kemiske våben mod civilbefolkningen.

- Der er en del lande, et tocifret antal, der er klar til at tage militære midler i brug. Der er flere lande, der er klar til at bruge militære midler, end vi faktisk har behov for, sagde John Kerry i Paris.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx