Af Ritzau - 02/09-16 09:13; Opdateret: 02/09-16 12:59

Melania Trump kræver en milliard for sexbeskyldningerMelania Trump kræver en milliard for sexbeskyldninger

Et britisk medie og en amerikansk blogger sagsøges for at beskylde Donald Trumps kone for prostitution.

storybild

Melania Trump på scenen sammen med sin mand, Donald Trump, under det republikanske partikonvent i juli. (Billede: Scanpix/Timothy A. Clary)

Melania Trump, der er gift med den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, sagsøger en britisk avis og en amerikansk blogger for at beskylde hende for at have arbejdet som prostitueret i 1990'erne.

Melania Trump kræver, at de skal betale 150 millioner dollar eller knap en milliard kroner i erstatning.

Søgsmålet blev indgivet torsdag ved en domstol i Maryland, og det er rettet mod britiske Daily Mail Online og Webster G. Tarpley, der er forfatteren bag en blog.

Den slovensk-fødte Melania er tidligere model.

- De anklagede fremkom med adskillige erklæringer om fru Trump, som er 100 procent falske og utroligt skadende for hendes personlige og professionelle omdømme, siger hendes advokat.

- De anklagede udspredte deres løgne til millioner af mennesker over hele USA og resten af verden, føjer han til.

Melania Trump har tidligere optrådt som nøgenmodel, og det var med det afsæt, at Daily Mail 20. august under overskriften skrev: "Nøgenbilleder og nogle foruroligende spørgsmål om visa, der ikke vil gå væk: Donald Trumps slovenske kones meget saftige fortid".

Avisen besluttede senere at trække historien tilbage. Daily Mail skrev, at det ikke havde haft til hensigt at antyde, at Melania Trump havde arbejdet som escortpige i "sexindustrien".

Også bloggeren Tarpley har trukket tidligere beskyldninger om, at hun arbejdede som prostitueret i New York, tilbage. Han kalder sagen mod ham "uden indhold".

Melania Trump er født i Slovenien. Hun flyttede til USA i 1990'erne, hvor hun mødte Trump i forbindelse med sit modelarbejde.

Hun blev gift med den 24 år ældre Donald Trump 8. november 2005. Hun er hans tredje kone.

Tidligere på sommeren bragte avisen New York Post en række nøgenfotos af Melania Trump. Det var billeder, der var taget i 1995, da hun var 25 år.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx