Af - 13/09-16 21:11

Seks absurde ting som kun verdens rigeste bruger penge påSeks absurde ting som kun verdens rigeste bruger penge på

Der er ikke grænser for, hvor mange absurde køb milliardærer gør sig. Her er seks eksempler.

storybild

(Billede: Scanpix/Handout)

Smarte biler, kæmpe huse og diamanter i massevis. Der er ikke grænser for, hvad verdens milliardærer kan finde på at smide deres mange penge efter.

Men for nogle er det ikke nok. De konkurrerer om at finde den mest mærkelige og aparte måde at bruge deres enorme summer af kontanter på. For hvorfor købe et hus, når du kan købe en hel by?

Her er nogle af de mest ekstreme eksempler på, hvad milliardærer har kastet deres sedler efter:

15,3 millioner dollars på en iPhone af guld og diamanter


En britisk juveler ved navn Stuart Hughes har kreeret en specialdesignet iPhone lidt ud over det sædvanlige. Den er lavet af 24 karat guld, har en 26 karat sort diamant og 600 ædelstene. Ifølge nyhedsmediet GSMArena tog det ni uger at lave den dyre telefon, som blev købt af en kinesisk forretningsmand.

2,5 millioner for byen Albert i Texas


Når et hus ikke er nok. I 2007 købte forsikringmanden Bobby Cave i stedet en hel by. Prisen var 216.000 dollars. Da han blev træt at sit køb, solgte han byen kaldet Albert videre på eBay til 2,5 millioner dollars til en anonym person. Byen blev igen solgt i 2009, men til en langt mindre pris ifølge byens egen hjemmeside.

1,5 millioner dollars til Lord of the Rings-stjernen Ian McKellen for at møde op til bryllup som Gandalf


Skuespiller Ian McKellen, der spiller Gandalf i Lord of the Rings, blev tilbudt 1,5 millioner dollars for at møde op til Facebook-milliardæren Sean Parkers bryllup. Han valgte dog at takke nej til tilbuddet. Ifølge Daily Mail var hans svar, at Gandalf ikke går til bryllupper.

328.000 dollars for en due i Kina


En kinesisk skibsreder ved navn Hu Zhen, valgte i 2012 at spendere 328.000 millioner dollars på en meget fin duerace kaldet Dolce Vita. Den skulle angiveligt bruges til kapsejlads. Det skriver Business Insider.

Tocifret milliardbeløb på byen Astana - Kazahkstans svar på Dubai


Når det kommer til skøre køb, er Nursultan Nazarbayev, der er Kazahkstan’s præsident, én af dem der topper listen. Han blev træt Almaty, der var Kazakhstan's hovedstad indtil 1997 og byggede derfor en helt ny by fra bunden og kaldte den Astana. CNN har tidligere beskrevet den som 'verdens mest mærkelige by' blandt andet på grund af de mange futuristiske bygninger.

645 millioner dollars på luksusvarer til Nord Korea’s Kim Jong-un


Kim Jong-un er søn af diktator Kim Jong-il. En FN-rapport fra 2014 viser, at sønnen virkelig har overskygget sin far, når det kommer til at spendere mange penge i luksusafdelingen. Ifølge Time har han har blandt andet brugt 645 millioner dollars på luksusbiler og massevis af klaverer.

Dansk milliardær vil opføre indhegnet boligområde
Dansk milliardær vil opføre indhegnet boligområde

Firmaet bag dankortet vil hente milliarder på børsen
Firmaet bag dankortet vil hente milliarder på børsen

Nets-chef scorer op mod 650 millioner kroner
Nets-chef scorer op mod 650 millioner kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx