Af - 30/11-15 19:45

Klimatopmøde i Paris: Sådan gik første dagKlimatopmøde i Paris: Sådan gik første dag

Klimaforandringerne er på forhandlingsbordet de kommende uger til COP21, der officielt begyndte mandag.

Bildstrecke im Grossformat »

Bremsning af den globale opvarmning - det er det vigtigste emne på dagsordenen de kommende uger, hvor verdens lande mødes til klimatopmødet COP21 i Paris.

Ny forskning: Gletsjere smelter hurtigere end nogensinde
Ny forskning: Gletsjere smelter hurtigere end nogensinde

Og ved dette topmøde er der rent faktisk en sandsynlig chance for at få en aftale på plads vurderer, Jarl Krausing, international chef i den grønne tænketank Concito, der har baggrund som klimaforhandler for Danmark, efter første dag.

- Første dag efterlader et positivt indtryk af, at statsledere har forstået, hvor alvorlige udfordringer vi står overfor. Klimaet er kommet øverst på dagsordenen både blandt politikere og virksomheder, som nu indser, at det er værd at lave en grøn omstilling, siger Jarl Krausing.

Ny forskning: Slut med at chokoladen smelter
Ny forskning: Slut med at chokoladen smelter

Allerede ved topmødets første dag er der store udmeldinger. Lars Løkke Rasmussen vil sammen med en gruppe andre lande udfase statsstøtten til til kul, olie og gas. Ifølge Jarl Krausing står verdens store statsledere i kø for at melde ud, at de vil gøre noget ved udfordringen denne gang.

- Jeg synes Obamas tale var flot, og den signalerede klart en holdning om, at det er sidste chance hvis vi skal redde jorden - noget der også var gennemgående i den franske præsident François Hollandes tale.

Løkke tror på en brugbar aftale på klimatopmøde i Paris
Løkke tror på en brugbar aftale på klimatopmøde i Paris

Chancerne for at få en aftale på plads er ifølge Ifølge Jarl Krausing stor, men i præcis hvilken udformning er svær at spå om.

- Putin var ude at sige, at Rusland ønsker en juridisk bindende aftale. Det tror jeg ikke, kommer til at ske. Men jeg tror, at man får en aftale, der er stærkt politisk bindende - og bliver efterlevet, fordi landene selv kommer til at definere hvert deres bidrag til aftalen.


LÆS OGSÅ: Klimatopmøde i Paris: Derfor er det vigtigt

LÆS OGSÅ: Hollande: Klimatopmøde gælder planetens fremtid

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx