Af - 07/01-14 10:58; Opdateret: 07/01-14 11:10

Badegæster overvåger hajer på TwitterBadegæster overvåger hajer på Twitter

338 hajer i Australien er blevet udstyret med sendere, så badegæster kan spore dem på Twitter.

storybild

Nu tages Twitter i brug i kampen for at komme hajangreb på mennesker til livs i Australien. (Billede: REINHARD DIRSCHERL)

I Australien har man efterhånden haft så mange hajangreb på mennesker, at man tager mange midler i brug for at komme problemet til livs.

Seneste skud på stammen er, en løsning hvor 338 hajer udstyres med en sender, som sender en besked til Twitter når hajerne nærmer sig kysten. Chris Peck fra Surf Life Saving Western Australias er glad for det nye initiativ, og lægger især vægt på hastigheden af informationer.

Legendarisk haj er i fare for at uddø
Legendarisk haj er i fare for at uddø

- Før fik man måske først inforationen dagen efter, når faren var drevet over. Nu er informationen ude på et øjeblik. Så kan man ikke længere undskylde sig med, at man ikke har fået informationen, det handler om, at man faktisk har gjort en indsats for at finde den, siger Chris Peck til Sky News.

I videnskabens verden hilser man også det nye initiativ velkommen. Senderne har en batterilevetid på 10 år, og det giver mulighed for at indsamle vigtige videnskabelige data.

Biolog: Hvide hajer kan være på vej mod Danmark
Biolog: Hvide hajer kan være på vej mod Danmark

- Disse observationer bidrager til at hjælpe os med bedre at forstå hajers bevægelser i Western Australias farvand. Samtidig med, at de spiller en vigtig rolle i forhold til borgernes sikkerhed, siger forsker, Rory McAuley, fra Department of Fisheries.

Hajangreb skal stoppes med udspekuleret trick
Hajangreb skal stoppes med udspekuleret trick

Der har været syv dødelige hajangreb i Australien de seneste tre år, problemet er størst i delstaten Western Australia, og derfor søsætter man i denne måned også et projekt, hvor fiskere modtager kontant betaling, hver gang de dræber en haj på over tre meter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx