Af - 05/03-14 19:59

Facebook går ind i kampen mod ulovlig våbenhandelFacebook går ind i kampen mod ulovlig våbenhandel

Et stigende antal af ulovlige våbensalg på det sociale medie resulterer nu i, at man indfører skrappere regler på Facebook.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Du kan efterhånden finde salgsannoncer for alverdens genstande på Facebook. Men en bekymrende tendens i USA har fået det sociale medie til at gå aktivt ind i kampen mod salg af ulovlige skydevåben, skriver Buzzfeed.

Beslutningen, der blev offentliggjort i går, kommer i slipstrømmen af flere sager, hvor mindreårige har købt skydevåben via det sociale medie.

Pas på: Dette kan koste dig jobbet
Pas på: Dette kan koste dig jobbet

Udover det er der flere tilfælde af salg af skydevåben på tværs af statsgrænser, hvilket er ulovligt i USA. Desuden er det sjældent, at der bliver foretaget et baggrunds check af køberen af våbnet - hvilket også er lovpligtigt.

For at komme de ulovlige salg af skydevåben til livs vil det sociale medie blandt andet sørge for at mindreårige ikke kan se statusopdateringer eller annoncer for skydevåben. Derudover kommer der strammere regler for Facebook-sider, der er lavet af våbenentusiaster.

Ekspert: Lasse Rimmer risikerer fængsel for Facebook-brøler
Ekspert: Lasse Rimmer risikerer fængsel for Facebook-brøler

Det bliver dog ikke Facebooks egne ansatte som holder øje med disse ulovlige salgsannoncer. Det bliver brugerne, der skal anmelde folk, men her har flere anti-våben-protestgrupper meldt sig frivilligt.

Det sociale medies initiativ falder i god jord hos New Yorks statsadvokat Eric Schneiderman:

Tjek selv her. Så meget stalker du dine lækre Facebook-venner
Tjek selv her. Så meget stalker du dine lækre Facebook-venner

- Ansvarlige sociale medier ved, at det ikke er i nogens interesse, at deres platforme bliver brugt som det 21. århundres sorte marked for farlige og ulovlige genstande, siger han ifølge Buzzfeed.

Statsadvokaten fortæller desuden, at han håber, at andre sociale medier vil blive inspireret af Facebooks initiativ og følge i deres fodspor.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx