Af - 19/04-15 19:20

Tandlægen fra helvede? Fjernede 19 tænder for at kurere impotent mandTandlægen fra helvede? Fjernede 19 tænder for at kurere impotent mand

En tysk tandlæge skal betale erstatning til en sindsforvirret mand, fordi han fjernede alle mandens tænder.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det lyder som en historie, der er foregået for længe, længe siden.

Men det er ikke længe siden, at en tysk mand fik fjernet alle sine tænder (19 stykker), fordi han troede, at det ville kurere hans impotens, skriver The Local.

Manden var mentalt syg, og han havde boet i en skov i flere år. Og der var flere alarmklokker, som burde have ringet, men tandlægen, der i øvrigt selv mente, at han var en form for 'healer', havde ingen problemer med at fjerne de mange tænder. Det skete over en periode på fire uger.

Først hævdede tandlægen, at han hjalp patienten ved at fjerne de 'giftige' tænder, men i retten lød det, at patientens knogler var betændte, at patienten var allergisk overfor fyldninger, og derfor var tandlægen nødt til at fjerne dem - en påstand som uafhængige rapporter ikke kunne støtte.

Retten fastslog dermed, at der ikke var nogen medicinsk årsag til at fjerne alle 19 tænder. Det blev i øvrigt også nævnt, at man ikke mente, at tandlægen var en rigtig tandlæge.

Derudover blevet det besluttet, at den nu tandløse mand skulle modtage 20.000 euro (omkring 150.000 danske kroner) i erstatning. Den beslutning blev stadfæstet i retten i München onsdag.

LÆS OGSÅ: Bekæmp din tandlægeskræk med ny app

LÆS OGSÅ: LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015

LÆS OGSÅ: Lyskanon kan bekæmpe tandlægeskræk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx