Af - 25/09-14 11:46

Ebola-katastrofen: Næsten 3000 dødeEbola-katastrofen: Næsten 3000 døde

Ebola-dødstallet stiger fortsat i det vestlige Afrika. 2917 personer er nu døde efter at være smittet.

storybild

I Sierra Leone renser en sundhedsmedarbejder en kollega, som har hjulpet en patient, der er mistænkt for at være smittet med Ebola. (Billede: Polfoto)

Dødstallet som følge af ebola-katastrofen i det vestlige Afrika nærmer sig 3000. 2917 personer er døde ud af samlet set 6263 sygdomstilfælde.

Det meddeler Verdenssundhedsorganisationen, WHO, torsdag.

Røde Kors kritiserer ebola-indsats: Fokus er for snævert
Røde Kors kritiserer ebola-indsats: Fokus er for snævert

WHO siger desuden, at ebola-situationen har stabiliseret sig i Guinea, men at spredningen fortsætter i Sierra Leone og Liberia.

- Situationen i Guinea ser ud til at have stabiliseret sig, selvom det stadig er en kilde til bekymring. Et sted mellem 75-100 tilfælde er blevet konstateret hver uge de sidste fire uger, hedder det i en officiel erklæring fra WHO.

USA: Over en million kan have ebola inden nytår
USA: Over en million kan have ebola inden nytår

Der er dog stadig en række store udfordringer i forhold til at inddæmme smitten. I Liberia mangler der ifølge WHO blandt andet 1550 sengepladser.

Det er dog ikke den eneste udfordring, som sundhedsmyndighederne og hjælpeorganisationerne står over for. Der har været rapporter om, at lokale har blokeret veje i området Fassankoni i Guinea for at afskære beredskabshold fra at komme ind i området.

Netop lokal modstand er ifølge Røde Kors en af de store udfordringer i forhold til at knække epidemien.

- Vi skal knække modstanden i lokalbefolkningen, der tror, at vi er fjenden. Hvis alle kun fokuserer på behandling, vil smitten fortsætte, siger Birte Hald, der er der leder Røde Kors' indsats ebolaindsats, til Ritzau.

WHO råber om hjælp: Ebola-smitten breder sig voldsomt
WHO råber om hjælp: Ebola-smitten breder sig voldsomt

- Vi er i en situation, hvor mange mennesker i de berørte områder benægter, at ebola overhovedet eksisterer. Det gør det selvfølgelig meget svært, og kampagner bliver mødt med mistro og skeptisk, siger Birte Hald.

- Det skal komme på en acceptabel måde i landsbyerne fra folk, der er tillid til, såsom lokale ledere, medicinmænd og religiøse ledere, siger hun.

Ud over Sierra Leone, Guinea, Liberia har der også været smittetilfælde i Nigeria og Senegal. Den nigerianske præsident, Goodluck Jonathan, meddelte dog sent onsdag, at Nigeria er fri af ebola.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx