Af - 15/12-16 20:04

Dette billede udløser politisk skandale: Vi vil ikke tolere detDette billede udløser politisk skandale: Vi vil ikke tolere det

En minister har fået alvorlig skældud efter at have fået en fræk gave.

Bildstrecke im Grossformat »

En oppustelig sexdukke er kommet i centrum i en politisk skandale.

Tirsdag fik den chilenske økonomiminister, Luis Felipe Cespedes, det frække voksenlegetøj i gave til en middag med erhvervsorganisationen, Asexma. På et skilt for dukkens mund, kunne alle læse, at sexdukken skal "stimulere økonomien.”

Det synes økonomiministeren var sjovt, og derfor stillede han glad op til billeder, hvor han smilende fremviste sin gave.

Men ministerens chef, præsident Michelle Bachelet, var ikke begejstret over symbolikken i gaven.

Mærsk-selskab køber stort tysk containerrederi
Mærsk-selskab køber stort tysk containerrederi

På Twitter gav hun sin minister og erhvervsorganisationen en slet skjult opsang ved at skrive, at det, der skete ved middagen, ikke vil blive tolereret.

- Kampen for respekten af kvinder har været et essentielt princip i mine to regeringer. Det, som skete ved Asexma-middagen, kan ikke tolereres, skriver præsidenten på Twitter.


Hendes tweet er blevet delt og kommenteret adskillige gange på sociale medier, hvor mange chilenere diskuterer sagen som et tegn på manglende ligestilling i landet.

En af de kritiske stemmer kommer fra journalisten Consuelo Saavedra.

- Sikken skamfuld vittighed at give en oppustelig dukke til minister Céspedes for at "stimulere økonomien", skriver hun foraget på Twitter.

Ministeren har siden måttet undskylde episoden:

- Sandheden er, at gaven kom som en overraskelse, og min reaktion var ikke passende. Jeg undskylder, lød det fra Luis Felipe Céspedes.

Tragisk finale: Spillers far dør midt under kampen
Tragisk finale: Spillers far dør midt under kampen

Mens mange således anser sexdukken som symbol på objektificering af kvinder, mener andre, at dukken skal ses i et humoristisk lys, da den forventelige kommende præsidentkandidat, Senator Alejandro Guiller, eksempelvis modtog en kæphest ved samme lejlighed, så han i overført betydning kunne indhente de andre kandidaters forspring frem mod et kommende valg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brøndby-angribers mareridt: Lang...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx