Af - 20/10-16 22:21

Briter strømmer til Danmark efter BrexitBriter strømmer til Danmark efter Brexit

2.800 briter har søgt om statsborgerskab i lande uden for Storbritanien siden Brexit.

storybild

(Billede: Lionel Bonaventure)

Briter strømmer til Danmark efter Brexit

2.800 briter har søgt om statsborgerskab i lande uden for Storbritanien siden Brexit.

Det britiske nej til EU-medlemskabet får hundredvis af briter til at vinke farvel til ‘Union Jack’ og i stedet sige goddag til Dannebrog.

Flere end 2.800 briter har i årets første otte måneder ifølge The Guardian søgt om statsborgerskab uden for Storbritannien.

Det er en stigning på mere end 250 procent sammenlignet med samme periode året før. Og intet andet sted i de øvrige EU-lande har der været så stor en stigning som i Danmark.

Mens blot 30 personer fra de britiske øer søgte om statsborgerskab i Danmark i de første otte måneder i 2015, har hele 313 gjort det samme i de tilsvarende måneder i år, viser tal fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet som Metroxpress har fået. Dertil kommer to genansøgninger i 2015 og fire i år.

Det er dog vores naboland mod øst, der er briternes favoritsted at flytte til. Sverige har således fået ansøgninger fra flere end 1.100 briter, der ønsker at blive svenskere.

Der bor over en million briter i de øvrige 27 EU-lande, og ifølge The Guardian er det typisk disse briter, der søger om et nyt pas, eksempelvis et dansk.

Siden 1. september 2015 har det været muligt at have dobbelt statsborgerskab i Danmark.

Storbritanniens premierminister Theresa May har lovet, at den to-årige proces, hvor Storbritannien formelt forlader EU, begynder til marts.

LÆS OGSÅ: Theresa May skal til sin første eksamen i EU

LÆS OGSÅ: Theresa May åbner for brexit-debat i britisk parlament

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx