Af - 04/09-13 10:23; Opdateret: 04/09-13 10:42

Sverige på den anden ende: Obama er landetSverige på den anden ende: Obama er landet

Præsident Obama landede i dag i Arlanda lufthavn i Stockholm. Han skal blandt andet besøge Helle Thorning-Schmidt i nabolandet.

storybild

Obama vinker ned mod lufthavnen i Stockholm, hvor Air Force One landede klokken 10 i morges. (Billede: Polfoto/AP)

USA’s præsident, Barack Obama, besøger i dag Sverige, hvor blandt andet Danmarks egen leder, Helle Thorning-Schmidt, kommer og hilser på den magtfulde mand.

I Sverige følger medier, borgere og ikke mindst Obama-fans ankomsten tæt. Obamas fly, Air Force One, lettede fra Washington i nat dansk tid, og hele morgenen har Arlanda lufthavn i Stockholm ventet på præsidenten.

- Der var cirka 200 personer heraf 140 journalister. De øvrige var administrativt personale og sikkerhedsfolk fra Secret Service, skrev en kilde til det svenske Aftonbladet ifølge ritzau.

Obama landede omkring klokken 10, hvor Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, bød ham velkommen i lufthavnen.

Svenske sikkerhedsmyndigheder og amerikanske Secret Service har sørget for, at Obamas rute er helt sikret for eventuelle terrortrusler, og det har skabt trafikpropper i den svenske hovedstad.

Imidlertid er 32-årige Mattias Adamson i hopla i dagens anledning. Han er såkaldt ‘flyspotter’, og på en online blog har han samlet over 4.500 unikke fly, han har spottet. Air Force One er imidlertid ikke med i hans samling, så i dag går en drøm i opfyldelse for den 32-årig svensker.

- Jeg er nervøs. Det er ligesom at tage til koncert og se en kunstner, som man bare har gået og ventet på, siger han til Expressen.se.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx