29/09-14 14:48

To særlige skibe skal lede efter forsvundet passagerflyTo særlige skibe skal lede efter forsvundet passagerfly

Eftersøgningen af det forsvundne fly MH370 træder ind i en ny fase. To skibe med særligt udstyr sættes ind.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

To skibe med sofistikeret sonarsystemer skal lede efter det forsvundne passagerfly MH370, der forsvandt et sted i den sydlige del af Det Indiske Ocean i marts med 239 mennesker om bord.

Det beretter det australske kontor for transportsikkerhed, ATSB, der hermed markerer, at eftersøgningen af flyet går ind i en ny fase.

Skibene Fugro Discovery og GO Phoenix kommer til at sende lydbølger 5000 meter ned via sofistikeret sonarsystemer, der skal gennemsøge havbunden.

Flyselskab fyrer 6000 ansatte efter nedstyrtninger
Flyselskab fyrer 6000 ansatte efter nedstyrtninger

Systemet er programmeret til at opdage de største dele af flyet, der sandsynligvis stadig er i et stykke, eksempelvis motorerne eller landingsudstyret.

- Hvis der opfanges noget "unormalt" vil skibene vende tilbage til området, og med kameraer bliver havbunden undersøgt, siger lederen af operationen, Peter Foley fra ATSB.

Foley siger, at han er forsigtig optimist i håbet om at finde flyvraget.

Eftersøgningsholdet har samtidig hyret en sonar-specialist, der var på det eftersøgningshold, der fandt Air France flyet AF447, der forsvandt et sted i Atlanterhavet i 2009.

Vraget blev først fundet i 2011, og her afslørede flyets sorte bokse, hvad der var sket på flyvningen mellem Rio de Janeiro og Paris.

Så mange millioner taber Malaysia Airlines om dagen
Så mange millioner taber Malaysia Airlines om dagen

- Vi er fuldstændig fokuseret på at finde flyet, og vi har en virkelig ekspert til at hjælpe os, så optimismen er stor, siger Peter Foley.

MH370 var på vej fra Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, til den kinesiske hovedstad, Beijing, da flyet forsvandt. Det anslås, at flyet undervejs skiftede kurs og fløj sydpå for til sidst at styrte ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Siden maj har fly såvel som skibe ledt efter flyet i et område på omkring 110.000 kvadratkilometer uden held. Mysteriet har også været tema for en lang række konspirationsteorier.

Malaysia Airlines skifter måske navn efter ulykker
Malaysia Airlines skifter måske navn efter ulykker

Selv om flyet ikke er fundet endnu, er de 239 mennesker om bord officielt erklæret døde.


/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brøndby-angribers mareridt: Lang...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx