06/10-17 00:46; Opdateret: 06/10-17 08:20

Trump: Iran støtter terror og overholder ikke atomaftaleTrump: Iran støtter terror og overholder ikke atomaftale

USA's præsident skal snart afgøre, hvorvidt USA skal trække sig fra atomaftale indgået under hans forgænger.

storybild

Donald Trump mener ikke, at Iran overholder atomaftalen med Iran fra 2015. Han vil inden få dage træffe en beslutning om, hvorvidt USA skal trække sig fra aftalen. Scanpix/Spencer Platt/arkiv

Washington. Donald Trump mener ikke, at Iran har overholdt betingelserne i atomaftalen, der blev indgået under hans forgænger, Barack Obama, i 2015.

- De lever ikke op til ånden i aftalen, siger USA's præsident, der inden få dage skal træffe en beslutning om, hvorvidt USA skal afmelde sin deltagelse i aftalen.

- Det iranske regime støtter terrorisme og eksporterer vold og kaos i hele Mellemøsten, tilføjer præsidenten.

Ifølge kilder i Det Hvide Hus er præsidentens plan at trække USA ud af atomaftalen med Iran. Trump vil så overlade det til en modvillig kongres, hvad der videre skal ske.

Det skrev den amerikanske avis The Washington Post onsdag.

En skrotning af atomaftalen kan føre til nye amerikanske sanktioner mod Iran.

- Vi skal stoppe Irans fortsatte aggressioner og atomplaner. I får mere at vide om Iran meget snart, siger Donald Trump.

Trump, der torsdag aften mødtes med ledere af USA's militær og deres ægtefæller, fremsatte inden mødet en kryptisk bemærkning om, at den nuværende situation "muligvis er stilheden før stormen".

Han afviste at uddybe udtalelsen, da journalister spurgte, om han måske tænkte på Iran eller Islamisk Stat.

Trump har ofte rettet voldsom kritik mod Iran-aftalen fra Obama-æraen. Aftalen lemper sanktioner mod Iran. Til gengæld skal iranerne acceptere begrænsninger på landets atomprogram.

Trump-administrationen har sagt klart, at den ønsker, at Iran skal indstille prøveaffyringer af ballistiske missiler og ændre politisk kurs i hele Mellemøsten. Det er elementer, der ikke indgår i Iran-aftalen.

- Vi har verdens største militære ledere samlet aften, det kan jeg forsikre jer, sagde Trump til journalister torsdag aften, inden han mødtes med forsvarscheferne.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx