Af - 07/12-16 06:32

Studie: Flinke kvinder tjener meget mindreStudie: Flinke kvinder tjener meget mindre

Flinke kvinder tjener mindre end deres mere aggressive medsøstre, viser ny forskning - og de ved det ikke engang selv.

storybild

Kvinder generelt har det med at arbejde hårdere, men de tjener mindre end mænd. Samtidig tjener flinke kvinder endnu mindre end deres mere aggressive medsøstre, viser nyt studie. (Billede: Scanpix/Artbalance Studio/IRIS)

Selv om vi snart skriver 2017, har vi stadig ikke helt fundet ud af, at mænd og kvinder bør få lige meget i løn for de samme arbejdsopgaver.

Nu viser et nyt studie så, at der også er stor ulighed hvad løn angår blandt kvinder. Kvinder, der betegnes som ‘flinke’, tjener nemlig væsentligt færre penge end deres mere aggressive medsøstre, skriver European Journal of Work and Organizational Psychology ifølge Huffington Post.

Indeks spår økonomisk ligestilling mellem kønnene om 170 år
Indeks spår økonomisk ligestilling mellem kønnene om 170 år

Og kvinderne selv ved det ikke engang, forklarer Michael Biron, der er en af forskerne bag studiet.

- Vi fandt ud af, at kvinder ikke er klar over, at mere behagelige kvinder bliver straffet for at være flinke, siger han og supplerer:

- De flinke kvinder, vi havde med i vores studie, mener sågar, at de tjener mere, end de fortjener.

Danmark ryger ned på rangliste over ligestilling
Danmark ryger ned på rangliste over ligestilling

Studiet viser også, at selv om ‘aggressive’ kvinder tjener mere end flinke kvinder, så tjener de stadig mindre end flinke mænd, hvilket igen går i hak med, at mænd bare tjener mere.

Og mens det velsagtens lyder som et trist faktum, så bliver det ikke meget bedre af, at kvinder faktisk har det med at arbejde hårdere.

- Vi fandt ud af, at kvinder har mindre fokus på status, hvilket betyder, at de investerer mere af sig selv i deres job, end de modtager - og de bliver kompenseret mindre for det end deres mandlige kollegaer over hele linjen, siger Michael Biron.

LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark
LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark

Selv om Danmark ofte fremhæves internationalt som en foregangsland hvad ligestilling angår, så har vi stadig ikke ligeløn herhjemme.

I et dansk studie fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fandt man eksempelvis tidligere i år ud af, at for hver 100 kroner, mænd tjener, der tjener kvinder med samme uddannelsesbaggrund kun 80 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx