06/10-17 16:26; Opdateret: 06/10-17 21:00

Separatister er klar tirsdag med erklæring om løsrivelseSeparatister er klar tirsdag med erklæring om løsrivelse

Parlamentet i Barcelona har indkaldt til et møde tirsdag, hvor den catalanske præsident skal tale.

storybild

Formanden for det catalanske parlament, Carme Forcadell, har indkaldt til et møde i forsamlingen klokken 18 tirsdag. Reuters/Yves Herman

Barcelona. Cataloniens leder, Carles Puigdemont, vil på tirsdag holde tale i det catalanske parlament for at orientere om den "igangværende politiske situation".

Det oplyser det catalanske parlament på Twitter ifølge Reuters.

Formanden for forsamlingen, Carme Forcadell, har indkaldt mødet til at starte klokken 18 tirsdag.

Det kommer samtidig med, at det forlyder, at separatisterne vil bruge anledningen til at udråbe et selvstændigt Catalonien.

Det catalansk separatistparti CUP - Candidatura d'Unita Popular - siger, at det arbejder på at få en løsrivelseserklæring vedtaget på tirsdag i parlamentet, skriver avisen El Mundo.

Det venstreorienterede nationalistparti forhandler med et andet stort parti, Junts pel Si, om erklæringen.

- Vi er i forhandlinger om en tekst, med papir og pen, om den erklæring, som vi ønsker, at det regionale parlament skal accepteret tirsdag, siger Carles Riera, en lovgiver fra CUP.

Spaniens forfatningsdomstol har suspenderet et planlagt møde i det catalanske parlament mandag, hvor separatisterne agtede at udråbe et uafhængigt Catalonien.

Forfatningsdomstolen har allerede erklæret den folkeafstemning, som separatisterne gennemførte søndag i Catalonien, for ulovlig.

Her sagde 90 procent ja til at løsrive sig fra Spanien, viser den endelige optælling fredag. Men valgdeltagelsen var kun 43 procent. Det oplyser parlamentet i Barcelona ifølge AFP.

Separatisterne har et lille flertal i Cataloniens parlament. Men nogle tidligere målinger har vist, at et flertal af vælgerne er imod et brud med Spanien.

Den spanske regering øgede fredag presset på separatisterne ved at gennemføre en lov, der gør det let for virksomheder at flytte deres aktiviteter i Catalonien til andre steder i Spanien.

To storbanker har senest besluttet at flytte deres hovedsæder i Barcelona til andre byer i Spanien.

Andre virksomheder oplyser, at de også er på vej væk. Det kan være en alvorlig trussel mod den normalt robuste catalanske økonomi.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx